Dat Circus Charles Knie populair is bij Nederlandse circusvrienden en circus fans is wel duidelijk, op de redactie ontvingen we onderstaande interessante achtergrond informatie over Circus Charles Knie en circusdirecteur Sascha Melnjak.

Sascha Melnjak werd in 1975 in Stuttgart geboren. Na de middelbare school, voltooide hij zijn studie economie.

Op zesjarige leeftijd werd hij tijdens een circusbezoek samen met zijn grootmoeder besmet met het circusvirus. Sindsdien heeft Sascha Melnjak elke vrije minuut doorgebracht in het circus. Tijdens de schoolvakanties hielp hij altijd in een circus en pakte hij waar nodig mee aan. Onmiddellijk na zijn opleiding begon hij als tourneeleider in de circusbranche en in 1999 richtte hij het “Heilbronner Kerstcircus” op, een grote circusproductie, die hij tot op heden met veel succes jaarlijks organiseert. In de zomermaanden bleef hij werken als perswoordvoerder, tourneeleider of als managing director bij verschillende circusbedrijven in Duitsland en Zwitserland.

Als Sascha Melnjak in 2006 hoort dat ‘Charles Knie’ zijn circus wil verkopen, pakt hij direct de kans om zijn jeugddroom te verwezenlijken. In 2007 is de première van zijn eigen “Zirkus Charles Knie”. Vanaf het begin is Melnjak de enige verantwoordelijke voor de administratieve taken in het circuskantoor en wordt hij zelf nooit in de manege gezien. Maar met zijn opleiding en marketing inzichten weet hij binnen een korte tijd een gezonde en een economisch solide basis te leggen voor zijn circus en kan hij de geplande nieuwe investeringen sneller realiseren dan verwacht: Modernisering van het gehele wagenpark, de aankoop van nieuwe tenten en een comfortabele zit inrichting en de installatie van een van de meest moderne geluids- en lichtsystemen. Daarnaast weet hij jaarlijks het programma te versterken en naar een hoger nivo te tillen.

Zijn succesverhaal is heel eenvoudig, een circusprogramma moet zo zijn, zoals hij zich dit als kind altijd gewenst had: een vlotte show die alle leeftijdsgroepen aanspreekt, bestaat uitsluitend uit internationaal bekroonde artiesten, clowns en veel dieren, omlijst door een groot live-orkest en een showballet. Daarnaast vertrouwt Melnjak op een moderne en strakke uitstraling en uitgekiend marketing management. Het belangrijkste voor de circusdirecteur is dat het publiek zich comfortabel voelt in zijn circus en het chapiteau enthousiast en tevreden verlaat. En dit lukt hem steeds weer – het is geen toeval dat het circus Charles Knie, met ongeveer 500.000 bezoekers per jaar, wordt geteld tot een van populairste grote circussen van Europa.

Tijdens de grote familie voorstelling op 24 april in Rheine zagen we, in een goed gevulde tent, de navolgende artiesten:

Alexander Lacey – gemend roofdierennummer

Duo Vanegas – rad des doods

Diorio’s – stunts in Globe of Death

Duo Romance – Acrobatiek aan de Strapaten & Pole act

Gino Huppertz – Clownerie

Marek Jama – Exoten, Paarden en Hoge School

Duo Medini – Rolschaats acrobatiek

Jan Navratil – Antipoden

Kenneth Huesca – Buikspreker

Katie Azzario – zangeres

Zirkus Charles Knie Ballet & Orkest

Hoog boven de rood – witte tent hangt in neon letters “super circus”, dit wordt niet alleen met de top productie “Sensationen am Limit“ en de prachtige entourage en uitstraling waargemaakt, maar bovenal door het laaiend enthousiaste publiek bevestigd en met een langdurige staande ovatie bekrachtigd…