Buurt jaagt Rotterdams Sinterklaascircus weg

ROTTERDAM – Te weinig bezoekers, of teveel protesten van roetveegpietactivisten, wie zal het zeggen. Circus Barani pakte afgelopen week vroegtijdig de biezen toen het circus met Sinterklaasthema in Rotterdam nauwelijks bezoekers trok. De politie verklaarde achteraf dat het wel meeviel met het wegjagen van dit circus. 

Miscommunicatie alom rond het circus De Mijter van Sinterklaas in Rotterdam. Initiatiefnemer Wouter Zuidema, die op zijn Facebook al heel duidelijk anti roetpieten communiceerde, scoorde met zijn opinie heel slecht in de wijk Spangen. Bezoekers uitten veel kritiek op de aanwezigheid van slechts zwarte pieten in plaats van roetveegpieten. De bezoekcijfers waren bijzonder slecht en Circus Barani die was ingehuurd besloot de laatste twee geplande dagen niet af te wachten. 

In de wijk met overwegend mensen van allochtone afkomst liepen de gemoederen al snel hoog op. Het circus werd bedreigd en op Facebook barstte de discussie los. De blijkbaar gemaakte afspraak om uitsluitend met roetveegpieten te werken was bij het circus niet bekend. Anti zwarte piet activisten brachten de nodige vernielingen aan rond de dierentent, ook werden de wagens met verf beklad. In overleg met het wijkcentrum is toen besloten de biezen te pakken. 

Circusweb weet het niet meer hoor.. er zijn ook circussen die openlijk van te voren al afstand nemen van zwart of roet… vandaar de kleurplaat, u mag het zelf inkleuren dit keer.