Columns
27 oktober 2024

‘Voorwaarts en niet vergeten’ | Column nummer 40

Door 2 min leestijd • 27 oktober 2024

Verbijstering alom.

Het nieuwe Nederlandse Circus Chapito vierde de première in Den Haag en uw columnist was er bij!
Maar… het had weinig gescheeld en ik had het grootste gebeuren op vrijdagavond 25 oktober moest laten schieten. Er werd door het circus namelijk even tussen neus en lippen gezegd dat ik ook wel mag komen. Horen jullie dat? Ook wel mag komen.

En dat ook nog eens op het domme Facebook waar ik ook de hele dag op zit.

Ik behoor, als Nederlands bekendste circushumorist, natuurlijk een goud op snede aangetekende brief te krijgen met een uitnodiging. Het liefst beplakt met hartjes en glittersterretjes want een ieder die mij kent, weet dat ik opgewonden word van glitter.

Deze brief dient gebracht te worden met een riant gedecoreerde circusauto bij voorkeur door spreekstalmeester Robert Ronday, zodat mijn buren hem eens in het echt kunnen zien.

Maar nieuwsgierig als ik ben, ging ik uiteraard toch maar naar Circus Chapito. Het circus is immers een initiatief van mijn favoriete circusman Alberto Althoff en de man die iedereen aardig vind inclusief ikzelf: Leendert Bedijn.

Ik heb wel kaartjes gekocht bij Eventim, omdat ik me natuurlijk niet door iemand laat vertellen dat ik gratis zit en bovendien kom ik anders nooit van mijn riante erfenis af.

Op zo’n première kan je natuurlijk heel wat vijanden tegenkomen. Het geval wil namelijk dat ik nog weleens in plaats van humoristisch, uiterst humoristisch schrijf. Dus had ik me vermomd met artikelen van feestwinkel De Lachende Kardinaal.
Snorretje en glitterwimpers op. Kom ik daar aan, trekt opper-circusvriend Herman Tetteroo direct de bakkebaarden van mijn kop en zegt: dat gaat mooi niet door!

Voor de zekerheid had ik een stroomstootwapen meegenomen om dit soort excessen op te lossen. Gelukkig heb ik het niet nodig gehad maar wat moet dat moet.

Wat een mooie avond heb ik gehad!

De euforie over de voorstelling laat ik over aan recensenten maar ik kan het circus echt aanraden. De show is een aaneenschakeling van goede acts. Dus niet zeiken van: ‘Ja maar ik woon helemaal in Rotjeknor en het circus vergoed mij geen fatsoenlijke reiskostenvergoeding’.

Heengaan is verplicht! Dit is geen vraag maar een bevel.
En je koopt het duurste kaartje, horen jullie. Scoor ook elke souvenir dat er is en prop je vol met alles wat eetbaar is.
Dit prachtige sfeervolle nieuwe Nederlandse circus verdient support en dat gaan jullie, circusliefhebbers, bewerkstelligen.

Tot de volgende!

BELANGRIJK

Columnisten hebben de vrijheid om dát te schrijven wat zij schrijven willen. Circusweb respecteert die vrijheid en mengt zich niet in de inhoud van de columns.