Wintershow Slagharen

Tekst en Foto’s : Vincent Wols

Tijdens deze kerstvakantie zijn het niet alleen de Kerst- en Wintercircussen die het publiek entertainment bieden. Ook Attractie- en Vakantiepark Slagharen presenteert een speciale wintervoorstelling in het ‘American Circustheater’. Het Attractiepark Slagharen en circus zijn al tientallen jaren aan elkaar verbonden…

Al in de jaren ‘50 bouwde Slagharenoprichter Henk Bemboom contacten op in de kermis en circuswereld door de rondreizende Shetland Show. Tonny Leerink werd indertijd betrokken als presentator. In de jaren ‘70 hielp Henk Bemboom al eens een noodlijdend Duits circus uit een moeilijke periode door hen op het park op te laten treden. Henk Bemboom’s oudste zoon reisde 2 jaar mee met Circus Willy Hagenbeck.  In de jaren ‘80 contracteerde Henk Bemboom ‘Circus Sjoukje Dijkstra’ en bracht men de stunts van de Trabergruppe op de hoge draad hoog in de lucht. Ooit liepen er in vroeger tijden olifanten, kamelen en waren er chimpansees te zien. Evenzo was er ‘Clown Enrico’ in de jaren ‘80, ‘Clown Carlo Lanza en zijn Jenny’ in de jaren ‘90, gevolgd door een decennium ‘Trio Sheppards’. Niet zelden gepresenteerd door de van presentator naar spreekstalmeester doorgegroeide Tonny Leerink. Het zijn er teveel om alle artiesten te noemen en samen te vatten. In 2011 startte Attractiepark Slagharen met ‘IJskoud Slagharen’, wat nu ‘Winter Slagharen’ en dat sedertdien ook met de winterperiode een andere show brengt dan in de zomermaanden.

Huidige show Wintercircusshow

De huidige Wintercircusshow 2019/ 2020 staat in het teken van Kelvin de Elf. Die verwacht de Kerstman, maar om onbekende reden laat de Kerstman op zich wachten… Kelvin vraagt de hulp uit het publiek: een man omgetoverd tot Kerstman met een nepbaard en muts levert voor de kinderen een hilarische scène op. Terwijl Kelvin de Elf zich afvraagt waar de Kerstman blijft en flink wat kritiek op hem heeft, verschijnt achter de elf in eens een gedaante… Het is de echte Kerstman, tot grote schrik maar ook vreugde van de Elf. Ondertussen is het Kelvin’s grote wens om zelf sneeuw te toveren en dat gaat hij in de voorstelling proberen. Onder toeziend oog van de Kerstman is er luchtacrobatiek in een hoepeltrapeze te zien, gebracht door Elise uit Kiev. Brian uit Spanje laat zien hoe sterk hij eigenlijk is en weet in een handstand van de trap te lopen, maar hij kan het ook op een… Met behulp van de echte Kerstman weet Kelvin de Elf uiteindelijk toch sneeuw te krijgen! Wat ons betreft meer theater dan circus, een leuke voorstelling voor de kinderen.

Elise uit Kiev

Brian uit Spanje

Pieter Ketelaars en David Slob ook bekend als Bertus en Jaapie, spelen de Elf en de Kerstman

Het bezoek van de Slagharense Wintershow dat zo’n 20-30 minuten duurt is bij de entreeprijs van het attractiepark inbegrepen.  Deze is nog te zien tot en met zondag 5 januari 2020. De showtijden zijn in het park aangegeven.