Zeven maanden lang twee keer per dag verzorg de American Circusshow voorstellingen in Slagharen.

Een dagje pretpark Slagharen in het gelijknamige dorp in de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel is altijd leuk. Voorheen stond het park bekend als ponypark Slagharen, als je in vroegere tijden een huisje huurde in het park kreeg je er voor de duur van je vakantie een pony bij. In die tijd was er ook altijd circus in het park inmiddels zijn de pony’s verdwenen maar het circus is gebleven.

Bekende namen zoals clown Enrico ( Henk de Vries) en zijn charmante vrouw Laila en later de Shepperd clowns en spreekstalmeester Tony Leerink waren allemaal jaren lang aan het park en het circus verbonden. Sinds twee jaar is de opzet veranderd en wordt het circus niet meer door het park zelf geproduceerd maar door een bedrijf dat is gespecialiseerd in entertainment producties gericht op thema parken. In 2018 en 2019 ontstond zo “The American Circus Show”

THE AMERICAN CIRCUS SHOW

Twee keer per dag in het hoogseizoen en in de weekenden en alle andere dagen een show in het American Circus Theater. In de hal die is omgebouwd tot sfeervol circus theater kunnen 900 mensen plaatsnemen rondom de verhoogde piste. De show begint met lekkere harde meeklap muziek en het opwarmen van het publiek door David Roberts gaat over in de voorstelling. David gaat BBQ’en de BBQ vat vlam, geen nood daar komt Alex de brandweer man om het brandje en het publiek te blussen. Hij heeft een goed kostuum/brandweerpak en een vrolijke kop, de tempo van het nummer is lekker hoog, geen tijd om je te vervelen. Ondertussen staat ook de nok van de tent in de fik, dus Alex moet met zijn ladder proberen ook die brand te blussen, dat gaat niet zonder slag of stoot en we zien de meest grappige kapriolen op en aan de deels ronddraaiende ladder. Gelukkig de brand wordt geblust en de show kan verder, daar is David Robberts weer die eerst tussen het publiek jongleert ( terwijl de piste wordt omgebouwd) en daarna in de piste 9 bordjes op stokjes laat draaien. De bordjes worden in rap tempo gedraaid en weer opgeborgen, niet meer en niet minder. Dan komt Justin Ronday in de piste, ik heb Justin zien opgroeien bij circus Herman Renz en zie nu bijna 10 jaar later een jonge volwassen showman die zeer vlot de ene na de andere illusie presenteert, ook al weer in hoog tempo. Met veel flair, charme en enthousiasme weet Justin het publiek te betoveren. Hij wordt geassisteerd door Shelby die ook vol overgave meegaat in dit nummer, ze beweegt zich als een professionele danseres en past heel goed in de act. Dan komt David Roberts nog een keer in de piste nu geassisteerd door zijn vrouw Tatiana presenteert hij een rola rola nummer op een hoge tafel. Tot slot van de 30 minuten durende show nog een keer Justin en Shelby, Justin wordt geboeid en in een kist gestopt, waar met grote letters TNT op staat. De kist gaat de lucht in en wordt door Shelby tot ontploffing gebracht, de kist klapt open en blijkt leeg. Achter in de zaal tussen het publiek staat daar uit het niets opeens  Justin weer. De kinderen voor mij staan inmiddels op de banken en roepen “hoe doet ie dat ?” Ik zie hele grote verbaasde ogen en ze staan met open mond te kijken. Het lukt met dit concept dus nog om de YouTube jeugd met live entertainment te vermaken. Dankzij het hoge tempo, goed licht een combinatie van comedy, spanning en een strakke regie staat hier een circusvoorstelling die meer dan de moeite waard is. Je hebt nog t/m eind oktober want dan sluit het ponypark voor de winter de deuren, volgend jaar is  er weer een nieuwe show.

Slagharen Circusweb
David Roberts
Slagharen circusweb Alex brandweerman
Alex de brandweerman
Slagharen circus circusweb Justin Ronday
Justin en Shelby
Slagharen circus circusweb
David Roberts en Tatiana

Justin Ronday kun je ook zien bij het Sinterklaas circus in Helmond en voor de derde keer bij het Kerstcircus in Haarlem.