Het Wiener Circus kan terug kijken op een prachtige 4e editie van het Groot Limburgs Kerstcircus 2018-2019. Wij gingen een bezoekje brengen aan de voorlaatste voorstelling van het Wintercircus te Genk.

Bij onze aankomst zagen wij de circustent al staan op een prachtige locatie. Ondanks het slechte weer vonden veel bezoekers de weg naar het circus dat goed verwarmd was.

Tekst en foto’s Brian Herfs

De circushow ging van start met een boeiend openingsnummer. Wij werden mee genomen naar het wilde westen. Met zwepen werden kranten doormidden geslagen gevolgd door een gewaagde messenwerpact .Toen was het tijd voor een hoelahoepnummer hier werd veel aandacht aan besteed om dit anders te brengen en presenteren dan dat wij gewoon waren.

Hoelahoep act


De jonge dame zwierde met hoepels of het niets was en draaide met een groot vierkant blok. Echt genieten was het. Tijdens de show aandacht voor de nodige humor waarvoor Wiener Circus bekend staat.

Zo kregen wij tijdens de show deze top clowns nummers te zien:  bijtje bijtje, de clown heeft tandpijn en ook natuurlijk het prachtige trompetwerk van Ricky mocht niet ontbreken. Dan was het tijd voor de laseract, echt wow hoe dit nummer gepresenteerd werd. Het was met open mond toekijken. Wij hoorden uit de monden van de toeschouwers in de circustent veel wows en verbazing bij de kinderen. Toen konden wij even genieten van pauze met lekkere suikerspinnen en  popcorn. Het 2e deel van de show ging van start met een grappig honden nummer in het teken van de Leeuwenkoning. De hondjes kregen allemaal een prachtig leeuwenkopje aangemeten. Veel kinderen zaten met open mond en met de glimlach naar dit nummer te kijken. zo zie je maar dat circusdieren thuishoren in het circus .Van het hondennummer gingen wij op reis naar het zonnige en warme Spanje dit met een top jongleernummer .Er werd met kegels en balletjes gegooid of het niets leek, echt bangelijk om dit te bewonderen. En waar veel kinderen en ook volwassenen voor kwamen was voor The Original Trans Formers .Een gewone auto werd de piste in gereden dit lijkt natuurlijk niets speciaal. Maar deze auto wist zich te veranderen tot een echte meters hoge robot en dit werd door het publiek echt zeer goed gesmaakt. Toen was het weer tijd voor de prachtige finale .Op de tonen van All I Want for Christmas is you kwamen al de circusartiesten de piste in. Zij werden bedankt met een minutenlang applaus .Het Groot Limburgs Kerstcircus zit er op maar nu zal het Wiener Circus met deze show door gans het land rondtrekken .

Leeuwenwelpjes bij het Wiener Kerstcircus?
Griezelen bij het messenwerpnummer
Indrukwekkende laseract