24 februari 2014

2008: foutje bedankt

2008: Foutje Bedankt!

Mensen maken foutenApril: Fouten maken is heel menselijk. Dat kon ik vorige week leren bij een teambuildingstraining van De Leeuw Circusevents in combinatie met het bedrijf Mensen maken fouten. John Vollenbroek is een man die in een paar minuten al kan overtuigen van zijn gelijk en jouw ongelijk.
Op deze foto een superjonge David Severins aan het werk om mensen voor fouten te behoeden, op de achtergrond Joop Teuteberg met de circusbal, waar fouten werden gemaakt. (mooie tijden)

We mochten voorafgaand aan de workshop meemaken wat het betreffende bedrijf voor lessen meekreeg. Sommige fouten kosten heel wat, of leveren juist veel op voor een ander. Zo werd als voorbeeld gegeven 1 aandeel a 164.965 yen die te koop werd aangeboden, per ongeluk werd het omgedraaid en werden 164.965 aandelen van 1 yen aangeboden van dit bedrijf. Het duurde maar 10 minuten, maar de verkoper was in die tussentijd vele miljoenen armer geworden. En de schade had in de miljarden kunnen lopen als niet alle aandeelhouders hadden meegewerkt om de schade te beperken.

Foutjes op internet kunnen ook heel link zijn. Het komt vaak voor bij het vergeten te registreren van de goede webdomeinen. Of het vergeten te verlengen van webdomeinen. Dan zijn er altijd op geld beluste jokers die jouw website hebben gekidnapt. ( wat nu actueel is voor mij bij mijn eigen website circusweb) Maar soms liggen er ook enorme kansen voor je voor het oprapen, als je even oplet.
Dat merkte ik dus toen het nieuwe CJP-magazine werd bezorgd. Hierin kunnen alle jongelui het nieuws op gebied van uitjes zien, die ze met korting of cjp pas kunnen betalen. Sinds kort krijgen alle scholieren 15 euro om te besteden, en dat is een echte goudmijn voor de aanbieders. Miljoenen gaan er in om.
In het nieuwe CJP magazine staat deze maand een speciale reportage van de nieuwe CKV-docentendagen. Omdat ik met De Leeuw Circusevents ook graag wilde meedoen aan deze dagen en al jaren vruchteloos communiceer met CJP zonder goede resultaten op het gebied van vermeldingen, keek ik nu eens op de aangeprezen website www.ckvplus.nl. Wie weet is daar wel een mogelijkheid. En daar ontdekte ik een fout. De link die in het CJP Magazine stond, bestond helemaal niet. Een simpel typefoutje kan tot miljoenen verlies of winst leiden, dat was tijdens de teambuilding van afgelopen weekend nog ter sprake gekomen. En dan wordt een buitenkans om jezelf op een unieke manier te presenteren aan 160.000 ckv beslissers wel een heel verleidelijk. Toch leek het niet eerlijk. Dus eerst maar eens gebeld met CJP, waar men dankbaar de tip noteerde, ze zouden mij direct terugbellen als dit was doorgegeven. Want ik vroeg voor mijn tip als dank wel echte hulp voor aanprijzing op de site. Ik zou het snel horen. Ook heb ik nog een mail gestuurd naar een van de verkoopmanagers aldaar met een uitnodiging om te reageren. Met een simpel telefoontje en 10 minuten geduld is zo’n fout namelijk toch nog goedgemaakt als de link nog vrij is. En die was vrij, sterker nog, die bleef vrij. Ongelofelijk, wat een slaapkoppen daar bij het CJP. Ik wachtte 4 dagen geduldig voordat ik alsnog de kans nam om mij op een unieke manier te promoten voor een CKV docentendag, inderdaad met een simpel telefoontje naar de provider en na vijf minuten was het al voor elkaar. Met het reactievermogen van CJP zal het misschien nog wel weken duren voordat deze club actie zal ondernemen, denk ik. Voorlopig sta ik voor het bedrag van 14 euro per jaar als enige in de link die door CJP staat aangeprezen. Alle 160.000 CKV docenten maken eerst kennis met een concurrentloze presentatie van De Leeuw Circusevents, voordat ze kunnen klikken op de goede link, en daar kun je als kleine ondernemer normaal gesproken alleen maar van dromen.

ff kijken dus… www.ckvplus.nl voor zolang het gaat duren. Ik had net geld voor een nieuwe cabrio nodig dus… $$$ alhoewel dollartekens… €€€

Naschrift: in 12 jaar bedrijf heb ik slechts 3 x een CKV circusworkshop omgezet. En die domeinnaam heb ik niet lang gehad, Ik had er geen lol van, binnen een maand ging het aan me knagen en heb ik deze domeinnaam doorgezet naar de rechtmatige eigenaar.