Oostenrijk,  Graz – Maar liefst twee jeugdcircus vakantie kampen vinden er deze zomer plaats in Graz. “CIRCUSWELT GRAZ” wordt voor het tweede jaar georganiseerd door, de ook in Nederland bekende Oostenrijkse clown Don Christian . En “LOUIS KNIE’S CIRCUSSCHULE” wordt zoals de naam al doet vermoeden georganiseerd door Circus Louis Knie.

In 2019 presenteerde Don Christian met veel succes zijn eerste Zirkuswelt Graz in Graz, dit bleek zo succesvol dat er direct werd besloten omdat dit jaar te herhalen. Tijdens dit seizoen is Don Christian werkzaam bij het circus Louis Knie, maar aangezien het circus een zomerpauze zou houden, kon Don Christian gewoon zijn tweede editie laten plaatsvinden. Het vakantie kamp duurt per groep vijf dagen en kinderen worden de hele dag bezig gehouden en voorzien van eten en drinken, ze kunnen allerlei circus disciplines leren en aan het eind van de week wordt er een uitvoering gegeven voor de ouders familieleden en geïnteresseerden. De slotuitvoering vind plaats in een echte circustent, met kostuums en make up. Er is dit jaar ook weer veel geïnvesteerd om het circus nog mooier te maken. Meer informatie vind je hier

Coronavirus gooit roet in het eten

In 2011 begon Louis Knie tijdens de zomermaanden een circusschool in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, dit werd een terugkerend succes en vaste prik voor heel veel kinderen die op deze leuke manier konden kennis maken met het circus tijdens hun vakantie. Ook dit jaar was de circusschool weer gepland voor Wenen, echter gooit ook hier het coronavirus roet in het eten. De seizoen start van het circus Louis Knie stond gepland in Graz met in het programma dus o.a. Don Christian. Helaas is ook daar het circus stilgelegd en het circus staat daar sinds bijna drie maanden in de overlevingsmodus. De enige optie is nu om die circusschool in Graz te laten plaatsvinden. Gelukkig kunnen Don Christiaan en Louis Knie goed met elkaar overweg en met ruim vierhonderdduizend inwoners zou Graz voor een jaar voldoende animo moeten kunnen bieden voor twee jeugdcircus vakantie kampen. Meer informatie vind je hier.

Zirkuswelt Graz van Don Christian

Louis Knie’s Circus Schule

Zirkuswelt Graz van Don Christian
Zirkuswelt Graz van Don Christian
Zirkuswelt Graz van Don Christian
Zirkuswelt Graz van Don Christian