Het Zwitserse Circus Knie viert in 2019 het 100-jarig bestaan. Geen wonder, dit circus is al jaren het beste circus van Europa en trekt daarmee ook internationaal publiek. Het jubileum wordt gevierd met een aantal bijzondere initiatieven, zoals een crowdfundingsactie voor een nieuwe circustent.

Viktor Giacobbo en Mike Müller

In het Duitstalige gedeelte van Zwitserland treden ‘s avonds de beroemde satirische comedy artiesten Viktor Giacobbo en Mike Müller op. De overige nummers van het jubileumprogramma blijven ongewijzigd.

Jubileumboek 2019

Jubileumboek Knie

In 2019 is de Knie-familie van plan om het officiële, gesigneerde jubileumboek “100 jaar van het Zwitserse nationale circus” (gepubliceerd in maart 2019, nu beschikbaar op www.knie.ch) te publiceren.

Crowdfunding voor nieuwe circustent

De afgelopen jaren heeft Circus Knie geïnvesteerd in de technische uitrusting van de circustent: bijvoorbeeld in twee ronde bogen, die de oude tunnelpalen vervangen en zo het publiek een duidelijk zicht op de ring bieden. Nu, ter gelegenheid van de 100e verjaardag, wil de Knie-familie een nieuwe circustent, een zogenaamde Chapiteau. Als je deelneemt aan de crowdfunding en je bijdrage levert, maak je deel uit van de Circus Knie en kun je kiezen uit een verscheidenheid aan geschenken – van de loterij van een weekend in de Circus Knie tot verschillende jubileumsouvenirs tot je eigen naam op de nieuwe tent.

Inmiddels is al een kwart van het benodigde bedrag binnengehaald. 

The Circus Knie presteert crowdfunding op zijn partner Raiffeisenbank door: www.lokalhelden.ch/zirkuszelt.