De familie Wille reist al generaties lang door Duitsland met verschillende circus shows. Onder de naam Carl-Busch presenteerde ze jarenlang klassiek circus in een fenomenale setting van tent en wagenpark met programma’s deels door de familie en deels door geëngageerde artiesten uitgevoerd. In Frankfurt presenteren ze jaarlijks met veel succes hun Great Christmas Circus.

Yakari en Kleine Bliksem

Dat Circus in zijn meest klassieke vorm de langste tijd heeft gehad dringt langzaam bij iedereen door, grote namen verdwijnen van de kaart, een deel overleeft en een deel komt met een vernieuwde of andere vorm van circus en is op die manier gelukkig weer succesvol.

Grootste indianentent van Europa

Ook bij de familie Wille die onder de naam Wille Entertainment opereert hebben ze ingezien dat ze hun shows in een nieuwe verpakking moesten steken, het idee van een paardenshow voor de gehele familie in de grootste indianentent van Europa gebaseerd op de in Duitsland immens populaire animatiefilms van Yakari blijken een groot succes te zijn.

Yakari en Regenboog

Yakari is van origine een Zwitserse stripreeks, bedacht door het duo Job en Derib. De strip is wereldwijd in 17 talen vertaald, waaronder het Nederlands, Duits, de Noord-Germaanse talen, Fins, Bretons, Indonesisch, Pools, Chinees, Arabisch, Engels en Inuktitut.

Er zijn twee gelijknamige animatieseries op Yakari gebaseerd die verschenen  in 1983 en in 2005.

Ensemble Yakari

De populariteit van de serie in Duitsland zorgt voor het huidige succes van de familie Wille, sinds Maart 2018, wordt het verhaal van Yakari, de kleine Sioux Indiaan door Wille entertainment tot leven gewekt en maken ze  een tournee door heel Duitsland. Bijzonder is dat dit de enige familie paardenshow is in heel Europa waar naast echte acteurs ook echte paarden meewerken in de show. Pittige appaloosa’s vertolken de rollen van Kleine Bliksem en de andere Indianen paarden. Maar ook andere paardenrassen komen aan bod in de show.

Fragment uit de show Yakari

Mooie groepsbeelden met wel tot 12 paarden tegelijk in de piste wisselen af met ontroerende en poëtische momenten waarin Yakari als echte paardenfluisteraar de harten van het publiek steelt en de eerst ontembare Kleine Bliksem voor zich weet te winnen. De show is leuk voor fans van Yakari, maar ook voor liefhebbers van paarden en shows.

Troupe Khadikov

Het totale ensemble bestaat uit ruim zestig  twee en vier beners, daaronder ook acrobaten en komieken. Kostuums, decors en verhaal lijn zijn 1:1 overgenomen van het originele verhaal.

Helena Khadikova

Acteurs:

Yakari: Alfons Wille

Regenboog: Angel Wille

Kleine Das: Pascal de Boer

Spitse pijl : Manuel Frank

Mevrouw Spitse Pijl: Natascha Wille

Yakaris Moeder: Beata Garstecka

Kunstrijders en stambroeders: Truppe Khadikov

Rekwisiteurs en stambroeders: Mitica Budaca und seine Crew

Nederlandse inbreng : Pascal de Boer

Waar te zien ?

Duitsland tournee :

CRAILSHEIM – Volksfestplatz – 28. Juni bis 7. Juli 2019

AUGSBURG – Platz an der Rockfabrik (Riedinger Straße 26) – 12. bis 21. Juli 2019

DARMSTADT – Messeplatz – 26. Juli bis 4. August 2019

HANNOVER – Schützenplatz – 22. August bis 1. September 2019

LEIPZIG – Kleinmesseplatz (Cottaweg) – 6. bis 15. September 2019

DRESDEN – Cockerwiese – 20. bis 29. September 2019

PLAUEN – Festplatz am Treffer – 3. bis 13. Oktober 2019

REGENSBURG – Festplatz an der B8 – 18. bis 27. Oktober 2019

NÖRDLINGEN – Kaiserwiese – 1. bis 10. November 2019

Met dank aan de persdienst van “Yakari und Kleiner Donner” Sven Rindfleisch

In Duitsland heet Kleine Bliksem : Kleiner Donner