39 jaar lang draaide Wintercircus Hanson met veel succes in de Nederlandse theaters. Komend jaar zullen we het even zonder Wintercircus Hanson moeten doen. Niet omdat het slecht gaat, integendeel. Nieuwsgierig? Lees gauw verder. 

Arlette Hanson: “Ik neem een sabbatical” 

Met trots kijkt Arlette Hanson terug op Fraaie Fratsen. “Ik had een prachtige winter. Fraaie Fratsen! was een succes. Vele volle zalen en enorm enthousiaste reacties. Bij zeven voorstellingen genoot ook publiek met een visuele beperking volop mee dankzij onze Komt het Zien! blindentolken.
Op naar de jubileumshow: 40 jaar Wintercircus Arlette Hanson! Een mijlpaal die we groots gaan vieren. Maar… ik neem eerst een sabbatical. Zo kan ik een geweldig jubileum voorbereiden én mij nog beter inzetten voor Stichting Komt het Zien!”

Het ontstaan van Komt het zien

Arlette: “Toen in 2014 een groep blinde en slechtziende kinderen ons Wintercircus wilde bezoeken, zat ik met m’n handen in het haar. Hoe konden zij onze show beleven, zonder iets te zien? We bedachten ‘blindentolken’ en een ‘voelplein’. En het werkte! We kregen ontroerende reacties als “Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien”. Wintercircus Arlette Hanson was de allereerste voorstelling in Nederland met ‘live audiodescriptie’ door blindentolken”.

Als een olievlek uitgebreid

“Het begon bij mijn Wintercircus, maar er kan zoveel meer. Musicals, toneelstukken, dans, dankzij onze blindentolken kan iedereen met een visuele beperking het meebeleven. Nu nog af en toe. Maar wat zou het mooi zijn als dit in alle Nederlandse theaters bij alle soorten voorstellingen gebeurt! Zodat we nog vaker horen “de blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend.”

Arlette doet hierbij een oproep: “Ik kan dit niet alleen. Dus help mee en blijf op de hoogte!” 

Klik hier en Word Vriend van Komt het Zien!

En… heb je een superlekker recept voor een Wintercircusjubileumtaart? Mail naar info@wintercircus.nl Dan ga ik het uitproberen!
Op naar 40 jaar Wintercircus Arlette Hanson, maar nu eerst een sabbatical!
Tot snel, Arlette Hanson.

Alle aandacht  voor Komt het Zien

Naschrift redactie Circusweb: Het is natuurlijk niet echt een sabbatical, Arlette Hanson is nu eenmaal een “workaholic”. Maar als je iets goeds wil doen moet je het niet half doen, maar er helemaal voor gaan. Voor het Wintercircus is Arlette normaal gesproken het hele jaar grotendeels op pad om nieuwe talenten te zoeken voor de wintercircusshow. Ze reist hiervoor de ganse wereld over om in alle uithoeken van de aarde talenten te scouten, daarnaast moet ze contact houden met alle theaters, nieuwe theaters ontdekken en bespreken, kortom, een dagtaak waar je het hele jaar mee bezig hebt. En als je dat doet, kun je je niet bezig houden met het werk voor Komt het Zien, wat ook veel tijd en energie kost om dit goed en lands- en theaterbreed op te gaan zetten. Help Arlette en stort een kleine bijdrage aan die stichting, geef haar wat armslag, want als meer mensen kunnen genieten van theater, circus enz. dan moeten we dat die mensen gunnen. Wij kunnen zien, horen… kortom, dat is om dankbaar voor te zijn. 

Van harte aanbevolen door Circusweb