3 november 2022

Wintercircus Apeldoorn

Van 24 tot en met 30 december staat Wintercircus Apeldoorn bij Winkelcentrum Voorwaarts met een prachtig 2,5 uur durend programma.

THE WOLF BROTHERSMet hele aparte clowns, the Wolf Brothers uit Tsjechië die meer kunnen dan grappen uithalen. DENIS ILCHENKO uit Oekraïne behoort tot de sterkste mensen ter wereld.
Onder de bijnaam ‘Hercules’ maakte hij in 2014 furore in de finale van The World Strongest Man. Met zijn tanden trok hij er een dubbeldekker-bus van maar liefst 12 ton enkele meters verder. Helaas past die dubbeldecker niet in de circustent, er zijn genoeg andere sterke staaltjes die hij hier laat zien. 20 jaar oud en nu al bejubeld en getuige van echte wereldklasse.
ALEXANDER JUNIOR (Roemenië) presenteert een evenwichtsnummer, uniek binnen zijn genre.

Peter BALDERDe bonte vrolijke viervoeters van PETER BALDER gedragen zich bij aankomst als de meest voorbeeldige leerlingen van de (honden)school …
Tot ze beslissen dat het ook anders kan èn hun beste pootje(s) gaan voorzetten. Reeds 3 jaar lang is MARC BOON de geliefde ringmaster van Wintercircus Apeldoorn.
In Europa is Marc al meer dan 27 jaar aan de slag als regisseur voor theater, musical, opera, grote evenementen en beeldmedia. Als televisiegezicht was hij de voorbije jaren te zien bij o.a. KRO, NCRV, VTM, TV OOST, …
Momenteel presenteert hij wekelijks de druk bekeken talkshow Affiche op de Belgische nationale zender MENT TV. Maar ook zijn stem klinkt ongetwijfeld vertrouwd in de oren. Een warm timbre dat hem tot een gewaardeerd stemacteur maakt.
De volgende ster komt van Ciurque du Soleil en heeft een luchtact in een net. Het geeft SUSAN JASTERS vleugels om te vliegen, wolken om te dragen en de kracht om te imponeren. TROUPE ALEXANDER, een acrobatengezelschap van maar liefst 7 grote talenten brengt een spectaculair wipplank act. Een Europese première in onze piste : STEACY & MIKHAIL presenteren als jong echtpaar hun gloednieuwe en ongezien sterke luchtnummer.

StipkaEen romantisch liefdesverhaal, opgebouwd vanuit een indrukwekkende, levensgevaarlijke choreografie. Elegantie, charme en schoonheid. In een échte circusvoorstelling mogen paarden natuurlijk niet ontbreken. ROBERT STIPKA, één van de meest gerenommeerde paardentrainers ter wereld, presenteert bij ons de manege uit het al even befaamde Circus Louis Knie. Verder een getalenteerde buikspreker, de Dioros met 5 motoren in de Globe of death. Natuurlijk begeleid door een groot showorkest voor de ultieme circusbeleving,