Werona

  2960

  Werona komt naar Nederland

   

  NapPas

  weronapaarden

  werona1werona2Circus Werona gastiert in Eisenhüttenstadt

  Circus Werona komt in 2015 naar Nederland! Bovendien viert het Duitse Circus Werona dit jaar haar 20 jarige jubileum! Het programma heet dan ook Celebrations.

  Circus Werona presenteert echt circus en een show die geschikt is voor de hele familie. In de voorstelling zijn artiesten uit: Italië, Perzië, Spanje, Duitsland, Polen en Hongarije te zien. Circus Werona presenteert acrobatiek op de grond (Hula-Hoop, slangenmens enz…) maar ook acrobatiek hoog onder de circuskoepel (Strapaten, Ringtrapeze enz…) En wat is een circus zonder dieren? Niks! Daarom presenteert het circus 6 Friese Hengsten, Arabische paarden, Siberische kamelen en mini pony’s! Maar ook een vuurspuwer die een spectaculaire show weggeeft. De show wordt gepresenteerd door de Nederlands sprekende Nano Sperlich. Het circus met een viermastentent van 28 meter en bijbehorende staltenten zal in heel Nederland te zien zijn. 

  “Celebrations”

  Opening door spreekstalmeester
  Arabische paarden
  Slangenmeisje
  Luchtacrobatiek aan de ringtrapeze
  Clown Beppo
  Kamelen

  Mini & maxi
  Hula hoop show
  Strapaten
  Clown Beppo
  Friese paarden
  Indische vuurshow
  Finale

   

  Kassa is in elke speelplaats dagelijks van 11:00 tot 12:00 geopend

  Recensie gelezen op internet: 

  Circusrecensie: Waardering voor Werona

  “Sprechen Sie Deutsch?,” vraagt een bordenjongleur wanneer hij me beleefd uitnodigt om de piste te betreden.
  “Ein Bisschen.”
  “Ich auch, ein Bisschen.”

  Zijn beleefde uitnodiging stelt me meteen in staat antwoord te krijgen op een vraag: hoe moeilijk is het om borden de balanceren op een dunne steel? Het lijkt zo eenvoudig. Maar schijn bedreigt en ondergetekende maakt een clownsnummer van een jongleeract: alle borden vallen omlaag en nemen andere mee in hun val. De andere bordenartieste stelt me gerust en vraagt rustig te blijven staan totdat haar pistegenoot me twee stelen aanreikt. “Einfach nür halten.” Ik durf amper adem te halen met twee draaiende borden op de dunne buigzame stelen, maar wonder boven wonder blijven deze keurig draaien in de hoogte. De beleefde jongleur vraagt applaus en met een vriendelijke handdruk nemen we afscheid.

  Het is kenmerkend voor Werona: een goede interactie met het publiek, dat vriendelijk wordt behandeld. Geen clowns die bezoekers in de piste parkeren om hen als mikpunt van grappen te laten dienen. Het Duitse circus, voor het eerst sinds enige tijd terug in Nederland, maakt een toer door de provincie Noord-Brabant langs Best, Den Bosch, Eindhoven en vandaag Vught. Vorige week bezocht ik Werona in Eindhoven met andere circusvrienden en voor ons was het een eerste kennismaking. Er was consensus over de voorstelling.

  De paarden- en kamelendressuur kenmerkte zich door een hoog tempo en veel liefde voor de dieren. De ringtrapeze van George op het nummer Unbreak my Heart was erg romantisch, net als het zweefnetnummer van slangenmens Georgina. De laatste maakt indruk met haar contortieact, waarbij verschillende bezoekers hoorbaar hun adem inhouden. De sympathieke jongleurs keren na de pauze terug met een vrolijke hondenact, waarbij collies tapijten uitrollen, op en over hun begeleiders springen, lege flesjes in de vuilbak leggen en op hun achterpoten door de piste springen. Gina en Georgina sluiten de voorstelling af als danseressen die Weronas vuurspuger aankondigen. Zijn act heeft meer dan genoeg spanning en vuur om de geslaagde voorstelling in stijl af te sluiten. Net als Werona als geheel is zijn optreden verrassend goed.

  Alle vier verlaten we met een goed gevoel de voorstelling en bedanken de artiesten.

  Commentaar via Facebook
  3611 totaal aantal bezoekers 6 bezoekers vandaag