Sinds René Casselly de wedstrijd “Lets Fance 2022 heeft gewonnen is hij wellicht de meest beroemde circusartiest in Duitsland. Veel partijen zijn in hem geinteresseerd en hij is nu een veel gevraagde tv persoonlijkheid. Toch geeft hij er de voorkeur aan om op te treden bij het Stuttgart World Christmas Circus. Circusdirecteur Henk van der Meijden knijpt hierbij in zijn handjes.

Gelezen in de Stuttgarter Nachrichten

Ruim 1065 dagen moet Stuttgart geduld hebben om weer te kunnen genieten van het Wereldkerstcircus van Henk van der Meijden(85). Naast René Casselly is ook zijn danspartner Kathrin Menzinger uitgenodigd.
Veel organisatoren, of het nu voor circus, variété of televisie is, horen graag René Casselly, die in 2022 de harten van vele kijkers veroverde als winnaar van het RTL-programma “Let’s Dance”. Hij verscheen twee keer in de spelshow Ninja Warriors en won in 2021. Henk van der Meijden kent de 25-jarige van kinds af aan en woonde met zijn gezin in de woonwagen, die meerdere malen optrad bij gastoptredens georganiseerd door Van der Meijden. Zo is het de initiatiefnemer van het Wereldkerstcircus gelukt om Casselly junior, een circustelg van de zevende generatie, naar Stuttgart te krijgen.

René met zijn danspartner Kathrin Menzinger

” Ik heb ook zijn professionele danspartner Kathrin Menzinger uitgenodigd”, onthult de producer, “de twee combineren voor het eerst spectaculaire acrobatiek met opwindende dans”. De voorverkoop is gestart bij Easy Ticket (telefoon 0711/2 55 55 55 of online ) en Henk van der Meijden hoopt hiermee het publiek verder te verjongen. De kinderen gaan altijd heel graag met hun ouders naar de optredens van ’s werelds beste en bekroonde circusacts – maar een idool als René Casselly moet er nu voor zorgen dat ook tieners en jongvolwassenen samenkomen.

“Als circuskind verlies je je angst en heb je zin om alles te doen”
“Als kind was René enorm behulpzaam”, herinnert Henk van der Meijden zich, “hij voldeed aan elk verzoek dat je had.” Jarenlang schitterde de jongen in het Gouden Clown-programma van zijn familie, onder meer met paardenacts, die hij ook zal presenteren in Stuttgart. De tv-ster van vandaag stond op vierjarige leeftijd voor het eerst in de ring met zijn pony. “24 jaar lang heb ik alleen in een caravan gereisd”, zegt de winnaar van “Let’s Dance”, die nu met zijn vriendin in het eerste permanente huis van zijn leven in Hongarije woont. Zijn huis was “altijd waar het gezin is en de caravan is – of het nu in Spanje of Rusland of Stuttgart is”. Dit “heeft hem veel geholpen” voor de wedstrijden in de tv-shows. “Als circusjongen doe je alles”, legt René uit, “je klimt in de tent, traint met jongleurs, op de trapeze, je verliest je angst,

‘Twee jaar zonder Stuttgart kan niet’
In Stuttgart zal de succesvolle danser voor het eerst in de circuswereld een dubbele salto op een paard en een pas de trois uitvoeren met zijn zus Merry Lu en de artiest Quincy. Henk van der Meijden heeft geluk. Met 100 medewerkers keert hij terug naar de Cannstatter Wasen “met nog meer wereldrecords”. “Twee jaar zonder Stuttgart”, zegt hij, “werkt helemaal niet.”