Duitsland, Düsseldorf – Op de Staufenplatz in Düsseldorf vond dit jaar het eerste Weihnachts-Circus Düsseldorf plaats een productie van Winterzauber Event. In een nieuwe blauw-rode speeltent met daarvoor een rood gele voortent, vinden de voorstellingen plaats. Bij de ingang wordt je corona QR code gecontroleerd en je zit de hele voorstelling met een mondneusmasker op je gezicht. Maar onder die voorwaarden mogen er in ieder geval voorstellingen plaats vinden in verschillende deelstaten van onze oosterburen.

De voorstelling wort gepresenteerd door Thomas Merz (Merz en Pilini). Er is een ballet van vier dames met de naam La Bouche, die samen met zangeres Mounia een aantal keren in de voorstelling optreden. Er zijn geen dieren, maar wel veel staaltjes van sterke acrobatiek, in de piste en in de lucht. Verder jongleren, kleding illusies, clownerie en als finale nummer het trampoline nummer van de Gebrüder Scholl.

Jojo

Wat ik nog nooit in een circus heb gezien was een nummer met Jojo’s, het werd gepresenteerd door de Japanner Noato. Ook nieuw voor mij was de stand up comedy van Steve Rawlings, die met veel woordgrappen, vuurfakkels en golfstick’s twee maal in de piste verscheen.

Hoogtepunten

Hoogtepunten voor mij waren Ruslana en Maksym met hun flying Pole act en Lénnárd en Daniella met hun eenwiel-fiets-nummer dat bij Flic Flac niet zou misstaan.