27 oktober 2020

#we blijven bezig.

Het performance team van jeugdcircus Pinilotta is te zien in een landelijke campagne van Het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het betref de campagne #we blijven bezig.

De campagne #WeBlijvenBezig

Ruim 6,4 miljoen Nederlanders zijn cultureel actief. We zijn allemaal aangeraakt of gevormd door cultuur. En andersom: iedereen doet, in welke vorm dan ook, mee aan het maken van cultuur. Op school en in de vrije tijd. Cultuur maken geeft plezier, het brengt mensen samen en maakt de verhalen van ons allemaal zichtbaar.

Juist het samenbrengen is de afgelopen periode onder druk komen te staan, de verbindende factor die de culturele sector heeft, is afgenomen. Met de campagne #WeBlijvenBezig willen we mensen attenderen om op een veilige manier cultuur te blijven maken.

De reclamespot heeft niet het doel om reclame te maken voor een specifiek persoon, bedrijf of discipline, maar is bedoeld om mensen te motiveren en te activeren weer aan de slag te gaan met zijn/haar culturele vrijetijdsbesteding. Dit in verschillende disciplines, te denken aan circus, dansgroepen, zanggroepen, beeldhouwen, schilderen, sieraden maken, orkesten, toneelclubs en ga zo maar door. De duur van de tv-commercial is +/- 30 seconden en zal o.a. te zien zijn bij o.a. NPO.

Woensdag 21 oktober was de draaidag voor de commercial bij het Factorium in Tilburg waar o.a. het stukje circus werd opgenomen. Kompleet in kostuum en met een dosis gezonde spanning gingen Nikita, Eveline, Linda en Milagro het avontuur aan. Lastig was het wel, want tussen de rijen pluche door fietsen op je éénwieler waren ze niet gewend. En ook Linda had met het jongleren last van de stoelen. Linda, “Ik stootte steeds met mijn handen tegen de stoelen met het jongleren, maar nadat ik op een verhoging kon staan ging het beter”. Uiteindelijk bleken ze echte professionals te zijn, want waar de opnames bij de andere disciplines uitliepen, hadden zij maar de helft van de tijd nodig.

Dan roepen we in het circus “Bravo!”.

De drie meiden en 1 jongen vonden het een geweldige ervaring. Naast hun eigen Youtube kanaal, It’s all about circus, instagram, tik tok, facebook, en optreden in het grote Tilburgs winter circus van Kevin van Geet,  kunnen ze nu ook een tv commercial aan hun indrukwekkend lijstje toevoegen.

jeugdcircus Pinilotta