2 januari 2020

Wat u niet mag zien op televisie

Tot ieders vreugde zend de KRO NCRV jaarlijks traditie getrouw op 26 december de hoogtepunten uit van het Circus Festival van Monte Carlo. Ondanks dat we in een democratisch land leven en de KRO NCRV een publieke omroep is wordt ons al een aantal jaren een gecensureerde versie van dit festival voorgeschoteld.

Absoluut hoogtepunt bij het 43ste Circusfestival van Monte Carlo was natuurlijk de roofdieren act van Martin Lacey jr, hij won tenslotte de gouden clown op dit festival, de hoogste onderscheiding evenals de publieksprijs en de prijs van de jeugdjury. De prijs wed uitgereikt door HKH Prinses Stephanie van Monte Carlo, daarom kan niemand ontkennen dat dit het hoogtepunt van dit festival was. Waarom wordt dit niet uitgezonden? Mogen wij zelf niet meer bepalen wat we wel en niet willen zien?

Ook Martin Lacey zelf vraagt zich dit af, want ook in Duitsland waar hij directeur is van het grootste circus van Europa en waar Roofdieren gewoon zijn toegestaan, wordt zijn nummer niet op tv getoond en ook de prijsuitreiking is er uitgesneden, dat vind hij natuurlijk niet eerlijk. Hij roept iedereen op om een e-mail te sturen naar fernsehen@br.de en naar rundfunkrat@mdr.de

Als dank daarvoor geeft hij zelf op Youtube de beelden vrij van zijn prachtige act.

Wilt u ook weten waarom u een gecensureerde versie wordt voorgeschoteld in Nederland ? Stuur dan uw bericht naar onderstaand adres en laat uw stem horen.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:

E: info@kro-ncrv.nl

T: 035-6726880