LEUVEN – Heb je in Rotterdam de smaak te pakken gekregen van een Circusfestival, dan staat de volgende alweer op stapel. Dit keer in Leuven, België, waar circus een heel wat hogere waardering heeft dan in Nederland.

Van 13 tot en met 15 mei beleef je circusplezier met Circus van hier en ook internationale voorstellingen bij Cirklcircus. CIRKL, dat is drie dagen genieten van bruisende en kwalitatieve circusvoorstellingen in de Leuvense binnenstad voor jong en oud. De vijfde editie van het Leuvense circusfestival vindt plaats van 13 tot en met 15 mei 2022. Feest! Op het programma staan heel wat nationale en internationale toppers met enkele premières.

Nieuw, jong, experimenteel

In 2017 ontstond CIRKL uit een jarenlange traditie van indrukwekkende circusfestivals. Het festival was meteen een schot in de roos. Sinds de komst van circuswerkplaats CIRKLABO krijgt het festival ook een extra aanbod: nieuw, jong en experimenteel werk van artiesten die het voorbije jaar in residentie waren in Leuven. CIRKL en CIRKLABO zetten Leuven dan ook op de kaart als échte circusstad.
CIRKL wordt georganiseerd door 30CC en CIRKLABO, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven.

Een aftermovie van 2021

Programma

Traditiegetrouw haalt CIRKL enkele vaste waarden van eigen bodem naar Leuven. Circus leeft in België en dat kan je zien aan het overvloed van talent. Pioniers met al heel wat voorstellingen op hun palmares. Sinds 20 jaar kent circus in Vlaanderen een enorme opmars. Zij zetten circus op de kaart in België en ver daarbuiten.
https://www.cirklcircus.be/nl/programma