4 maart 2021

VIJF KERSTCIRCUSSEN VAN DE DUURSMA GROEP

Nog nooit vertoond in Nederland, vijf kerstcircussen tegelijkertijd door één producent. De Duursma groep gaat het avontuur aan en presenteert tegelijkertijd in Enschede, Haarlem, Almere, Heerhugowaard en Apeldoorn, op en top, Kerstcircus. Vandaag verscheen het eerste persbericht. De Turbantia bijt de spits af met het eerste artikel, natuurlijk over het Kerstcircus Enschede, maar tegelijkertijd worden Haarlem, Almere, Heerhugowaard en Apeldoorn ook genoemd.

In Enschede wordt het de tweede keer voor de Duursmagroep en spreekstalmeester Atze Lubach heeft er nu al weer zin in. Na de domper dat afgelopen winter de kerstcircussen werden afgelast door de corona, is de hoop nu heel erg groot dat het feest van het jaar gewoon door kan gaan. In Haarlem is de Duursmagroep inmiddels ook niet meer onbekend en daar wordt dit jaar groot uitgepakt met niemand minder dan top illusionist en bekende Nederlander Hans Klok.

Almere is een nieuwkomer evenals Heerhugowaard en Apeldoorn, maar in die laatste twee steden is al een goede traditie opgebouwd. Er wordt al maanden achter de schermen keihard gewerkt om de programmering voor vijf producties rond te krijgen, maar ook wordt er personeel aangetrokken en materiaal aangeschaft, zoals een compleet circus dat wordt opgebouwd in Almere. Maar er is meer, veel meer nieuws, de marketing machines draaien op de achtergrond al overuren, ja geloof het of niet maar er worden aan bedrijven al kaarten verkocht. Maar ook het publiek komt binnenkort aan de beurt, begin volgende maand gaan de website van alle vijf de kerstcircussen online, dan kan de kaartverkoop en het feest van de voorpret al gaan beginnen.

Hoofdfoto: ©Jack Apon

Meer nieuws volgt gegarandeerd en natuurlijk ook op Circusweb.