23 mei 2023

Verslag Cirque Nicolas Bouglione

Een bijdrage van Maxime Stok
Circusweb bezocht de show van ‘Cirque Nicolas Bouglione’. Een geweldige circuservaring voor jong en oud. Het in het Belgische Wallonië reizende circus biedt een voorstelling van anderhalf uur, dat een en al spektakel is.

Je ziet er de volgende artiesten:

Tonito Alexis en zijn vrouw Stefania Larz. Beide zijn beroemde artiesten. Tonito is vanaf jongs af aan bij het circus; samen met zijn vader en moeder was hij in menig Europees circus te zien! Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid, perfecte jongleerwerk en sterke komedie. Humor combineert hij eveneens met zijn trouwe viervoeter Elvis.

Stefania is onder andere bekend van haar optredens bij Circus Krone, met haar hoelahoep en acts waar ze lenigheid – in alle mogelijkheden – laat zien.

The Giannuzzi Family presenteert verschillende acts. Zo laat onder andere Darix zien wat evenwicht op hoogte is. En Sandy is een waanzinnig slangenmens. De familie treedt ook één keer op met zijn allen. Daarbij worden snelheid en de wetten van de zwaartekracht verbroken in een rolschaatsact.

Ofelia Nistorov Bouglione brengt een aparte lichtshow, waar je echt je ogen bij uitkijkt. Met flexibiliteit en behendigheid vliegt Yosvany Rodriguez de lucht in. Hij combineert schoonheid en gratie in zijn act.

De combinatie Rony Minillo en Cirque Nicolas Bouglione is als een liefdesverhaal. De clown zit al twintig jaar bij het circus. Hij maakt het publiek in een geweldige show – samen met Tonito – echt aan het lachen.

‘Monsieur Loyal’ Mario neemt je mee naar Italië: naar de opera van Rome, met zijn prachtige stem.

En uiteraard is in de finale Nicolas Bouglione zelf ook te zien. Vol trots en met een blij gezicht eindigt hij, met alle artiesten om zich heen.

Plan een bezoek aan België en aan Cirque Nicolas Bouglione, want het is een geweldig circus is met goede acts en veel humor.