16 december 2015

Utrechtse Heuvelrug-Rhenen

Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Circus op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen is gestart in september 2012 door Ralf van de Rhee. Het richt zich vooral op het circustheater en is dus geen ‘rondreizend’ circus, zoals dat (vroeger) nog wel eens in de stad kwam. Dit circus biedt lessen vanuit een vaste standplaats.

De eerste tijd werden de lessen gegeven in De Binder in Leersum, maar toen de animo terugliep, is in januari 2014 een nieuwe start gemaakt in Rhenen.

Ralf is in 2010 begonnen als begeleider bij Circus Condorrio in Rhenen en van daaruit is hij in contact gekomen met het circus in Arnhem (voormalig Circus theaterschool Poehaa).

Omdat deze circusschool in financieel zwaar water verkeerde, is besloten om de ideële activiteiten van het circus onder te brengen in een stichting. Namelijk: Stichting Vrienden van Poehaa. Deze stichting heeft als doel om circusactiviteiten in de regio te stimuleren en te promoten. Vanuit die gedachte was het mogelijk dat Ralf begin 2012 kon starten met de opleiding ‘begeleider in de circuskunsten’.

Deze stichting geeft Ralf ook ondersteuning bij het opstarten van Circus op de Utrechtse Heuvelrug. Aan de ene kant met materialen, maar aan de andere kant met kennis en kunde. Dit biedt een veilige ondergrond om een goede start te maken met het circus.In juli 2013 heeft Ralf het heft zelf in handen genomen en staat het circus ook officieel op zijn naam.

Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Ralf van de Rhee
Teldersweg 135
3911PW Rhenen

info@circusopdeutrechtseheuvelrug.nl

06 3 123 51 94