Duitsland- In Friesack vlak bij het winterkwartier van de familie Renz vond op 13 januari de uitvaart plaats van Theresa Renz. Theresa Renz die overleed op 01-01-2020 mocht slechts 88 jaar worden.

De kerkdienst begon met een overvolle kerk met genodigden die afscheid kwamen nemen van Theresa Renz, er stonden prachtige bloemstukken rond om haar kist. De pastoor verwelkomde iedereen en begon zijn dienst, tijdens de dienst werden de lievelingsnummers gespeeld met als laatste nummer ave maria die live werd gespeeld door een  trompettist vanaf het balkon in de kerk.

Toen de trompettist zijn laatste klanken weergaf hebben de kleinkinderen de kist vanuit de kerk naar de rouwkoets met prachtige gitzwarte Friese hengsten gedragen. Vervolgens ging de rouwstoet al lopend naar de begraafplaats waar de kleinkinderen hun geliefde oma naar haar laatste rustplaats hebben gedragen die omring was met grote en kleine bloemstukken met onder andere een hele grote rouwstuk met engelen vleugels van de familie Zinnecker.

De klein kinderen, achter klein kinderen, achter achter klein kinderen kwamen tijdens de dienst aanlopen met witten ballonnen en lieten deze op. De familie +-500 genodigden gaven hun laatste groet met hun gebeden, roos en handje zand aan hun geliefde Theresa Renz Oma Resi. Na de uitvaart was er nog een besloten samenkomst om bij te praten.

Theresa Renz is nu weer samen met haar geliefde man Bernard Renz die zij enorm miste.

Tekst en foto:  Wouter Zuidema