26 oktober 2017

TwoB-Oldenzaal

Circusgroep TwoB Oldenzaal

 

Circusgroep TwoB is onder de paraplu van jeugdcircus Tubantino op 7 maart 2014 begonnen met het geven van extra circus(theater)lessen. De leerlingen bestaan veelal uit Tubantino leden die meer uren willen trainen en meer willen leren. Circusgroep TwoB is gericht op talentontwikkeling in de breedste zin van het woord: in ieder individu schuilt een talent. Leerlingen met de wens door te willen stromen  naar het professionele circusveld en een hbo circus-­‐opleiding willen gaan volgen, krijgen een persoonlijk leertraject en een intensievere training. Wekelijks vinden er 2 trainingen van 2 uur plaats (TwoB,  z.j.). Tevens is er een talenttraject met ACaPA met 5 trainingsdagen van 6 uur. Deelnemers komen uit de regio TTwente.

Trainers Nikki en Eljoh Sneep, met een trainersachtergrond in respectievelijk circus en turnen, hadden ingezet op een groep van ongeveer 10 leerlingen. Door de grote interesse telt de groep momenteel 14 enthousiaste leerlingen uit Oldenzaal, Almelo en Enschede in de leeftijd van 9 tot en met 50 jaar.

Circusgroep TwoB Twente richt zich op de sportieve beoefening van verschillende vormen van lichaamsbeheersing als circus, turnen, acrogym, parkour en rhonradturnen. TwoB kent een sterke verwantschap met het zogenaamde ‘circustheater’. Achterliggend basisidee van TwoB is dat wanneer de basis lichaamsbeheersing goed is je makkelijker kunt bewegen en je desgewenst kunt specialiseren in 1 bepaalde richting (bv. koorddansen of acrobatiek).

Leerlingen trainen naar eigen motivatie en interesse en volgen, naast de groepsonderdelen, een individueel lesplan waarbij ze medezeggenschap hebben over de inhoud. Momenteel telt TwoB 14 enthousiaste leerlingen in de leeftijd van 9 tot en met 50 jaar.

TwoB Twente traint op vrijdagavond van 18:00-20:00 in sporthal de Kolk in Oldenzaal.

Voor het boeken van losse circusacts, een demonstratie of volledige voorstelling verwijzen wij u naar circustheaterbureau Demiori.

Website

Facebook