In de maanden juni tot en met oktober vindt het project ‘Circus: een feest voor iedereen’ plaats in Oldenzaal en de directe omgeving. Circus is een culturele uitingsvorm met voor elk wat wils en waar iedereen op zijn eigen niveau aan mee kan doen. Met een breed aanbod aan circus-gerelateerde activiteiten wordt circus ingezet voor kwetsbare doelgroepen binnen het sociale domein.

Circusgroep TwoB is de organisator van het project en gaat in samenwerking met andere circusorganisaties uit de regio laten zien dat circus voor iedereen is. Bij een veelheid aan maatschappelijke organisaties worden activiteiten aangepast aan de doelgroep. Het benaderen en betrekken van kwetsbare groepen staat hierdoor centraal en maakt van circus een kunstvorm die bindt, verbindt, mobiliseert en inspireert. Zo organiseert circusgroep TwoB in juni een reeks van 5 voorstellingen met workshops in de woonkamers van verschillende groepen van de Molenkamp waarbij zowel de senioren als hun families samen circus kunnen beoefenen met circusmaterialen die geschikt zijn voor de doelgroep. Ook de circusacts zijn speciaal ontworpen om in de woonkamers opgevoerd te kunnen worden.
Daarnaast bezoekt Clown Spruit meerdere groepen van de Twentse Zorgcentra om op speelse wijze in contact te komen met de bewoners, presenteert het Deense circus Keaphoj bij onder andere de Zonnestraal een circusvoorstelling en maakt circustheaterbureau Demiori samen met de bewoners van het asielzoekerscentrum in Almelo een circusvoorstelling.

‘Circus: een feest voor iedereen’ wordt ondersteund door de Gemeente Oldenzaal, het Cogas Cultuurfonds, het Boeskoolfonds, Coöperatiefonds Rabobank Twente Oost, het Fransenfonds en Stichting Roesjd. Voor meer informatie en een compleet overzicht van de activiteiten kan worden gekeken op www.twob-twente.nl/cfi