LEUVEN – Van 18 tot en met 20 mei wordt voor de tweede keer het circusfestival CIRKL georganiseerd in de Leuvense Vaartkom. Vorig jaar trok het circusfestival ruim 8000 bezoekers, een echt succes in Leuven, wat je wel de circusstad bij uitstek kunt noemen.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het internationale circus, met jonge artiesten en vernieuwende voorstellingen. Leuven kan trots zijn op hun Cirkus in Beweging, een van de grootste circusateliers van Europa. Cultuurcentrum 30CC programmeert al jaren vernieuwend circus en biedt artiesten creatiekansen, er waren in het verleden al verschillende straffe circusfestivals … en nu is er CIRKL, het Circus Festival Leuven. In de bruisende, stedelijke omgeving van de Vaartkom maak je kennis met het circus van vandaag én morgen. Geniet van internationale topvoorstellingen, veel jong talent, spectaculaire acts op grote hoogte, ‘De Langste Fanfare’ … maar ook van een fris aanbod van animaties en workshops waar je zelf kan proeven van circus.

Blader hier alvast door het circusprogramma.

 

 

Partners

CIRKL is een organisatie van 30CC, in samenwerking met Cirkus in Beweging en stad Leuven. Het festival geniet de warme steun van de Vlaamse Overheid, provincie Vlaams-Brabant, Radio2, Deze Week, De Morgen, UiTPAS Leuven, De Hoorn, OPEK, ViriX, Stella Artois en Novotel.

In samenwerking met De vrienden van de Palestijnse circusschool wordt – in aanloop naar de voorstelling SARAB – de documentaire What Happened in the Tent vertoond.

Tijdens CIRKL organiseert Circuscentrum een netwerkmoment en rondetafelgesprek. In 2018 bestaat het Vlaamse Circusdecreet 10 jaar. Dit decreet – uniek in de wereld – heeft de jonge circussector kansen geboden om zich verder te ontwikkelen. Ook CIRKL krijgt via het Circusdecreet de kans om als festival te groeien. Circuscentrum blikt terug én kijkt vooruit op vrijdag 18 mei. Inschrijven & info: www.circuscentrum.be/10jaarcircusdecreet

 www.cirklcircus.be