De enige veilige plek voor een olifant in de wereld is wellicht bij Freiwald. 

Het leek zo ideaal om dieren die oorspronkelijk uit Afrika afstammen en die hier worden opgevangen door dierenorganisaties weer terug te brengen naar de landen van oorsprong. Maar sinds deze week lijkt het dat die “geredde” dieren daar helemaal niet veilig zijn. Trump staat het namelijk toe dat jachttrofeeën van doodgeschoten wild meegenomen mogen worden naar de USA. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat men zich druk maakte om Walter Palmer, de Amerikaanse tandarts wereldwijd aan de hoogste boom werd gehangen voor het doden van de legendarische leeuw Cecil. Deze rijke Amerikaanse thrillseekers worden straks weer als helden binnengehaald door Amerika. Trump, die van mening is dat de hele wereld zijn speeltuin is geworden sinds zijn presidentsverkiezingen, zou toch zo onderhand eens een halt toegeroepen moeten worden. Zeker nu hij een zoveelste beslissing heeft genomen die de rest van de wereld hoofdschuddend ondergaat.

NapPas

Dieren terug naar het wild? niet meer van deze tijd
Wellicht komen dierenopvangorganisaties er nu achter dat het eigenlijk een onzalig idee is om wilde dieren die hier al generaties verblijven te transporteren naar een onzeker bestaan in het buitenland. Natuurlijk weten wij dat die dieren daar eigenlijk horen te leven, in vrijheid, in de warmte, tussen andere wilde dieren in een soort utopia, die wereld bestaat alleen in de fantasie van dierenopvangorganisaties en hun twitterende en facebookende aanhang. De dieren hebben zelf geen weet van hun oorsprong. Het “terug”brengen van deze dieren naar Afrika levert onnodig heen en weer gezeul. Zo’n reis met zo’n vliegtuig veroorzaakt enorm veel stress. Je kunt je afvragen of je deze dieren er een plezier mee doet.  Bovendien is het een geldverslindende bezigheid.

Handel in jachttrofeeën 
Ik zou zeggen, ophouden, zolang onze wereldleiders geen idee hebben van wat hun ideeën en maatregelen voor een rampzalige uitwerking hebben. Want, geef de Amerikanen de kost die nog niet eens zozeer zelf gaan schieten, maar die graag een jachttrofee willen aanschaffen om zo hun vriendenkring spannende verhalen voor te schotelen. De handel in karkassen van wilde dieren is door de maatregel van Trump weer volledig geopend. Geen wonder dat er nu veel organisaties protest aandienen, het kan wel een het einde zijn van alle dieren die nu nog in het wild rondlopen
Het zal niet lang duren voordat de enige wilde dieren ter wereld zullen worden gevonden in dierentuinen, en wellicht ook in circussen waar ze nog veilig zijn voor de jacht. Daar waar dieren in het zicht zijn en onder controle van het publiek. 

Onnodig gesleur met dieren
Het lijkt nu de hoogste tijd om eens op te houden dieren naar het buitenland te brengen in het kader van “dierenwelzijn”. En misschien is het niet meer van deze tijd om te roepen dat dieren in het wild horen. 
En misschien wordt het ook eens tijd om op te houden houden om uit de hele wereld vandaan dieren naar Nederland te transporteren om die te exploiteren voor het verwerven van de nodige fondsen. De kassa van Stichting Aap heeft afgelopen weken weer flink gerinkeld door het importeren van een Portugese aap naar Nederland en de nodige SBS uitzendingen. Wat de echte voorgeschiedenis is van dit dier, daar kom je nooit achter, zelfs in het Portugees kom je toch weer terecht op de website van Stichting Aap met een standaard zielige sprookje dat weer menig onderbuikgevoelens zal veroorzaken.