Vorige week is Tom Duffy overleden op 92 jarige leeftijd. De oprichter van het beroemde Ierse Duffy’s circus overwon twee keer kanker en overleefde corona. De internationaal bekende circusdirecteur die in april 2021 positief testte op Covid-19 kreeg enorme online steun van het publiek, dat opgetogen was toen hij eindelijk het dodelijke virus overwon. 

Duffy woonde weer in zijn verzorgingshuis en heeft daarna drie hartaanvallen gehad. Hij kreeg morfine en op een gegeven moment dachten de medici dat ze niets meer konden doen. Maar toen leek hij terug te vechten, dus besloten ze hem naar het Tallaght-ziekenhuis te brengen. David: “Hij bracht daar negen dagen door waar ook een bloeding op zijn blaas werd ontdekt”, ook dat overleefde hij nog.
Het is met grote droefheid en spijt dat de familie Duffy het vredige overlijden aankondigt van Tom Duffy, onze grootste showman. Tom laat zoon David, schoondochter, Stephanie en zijn twee kleinzonen, Tom en Jamie en broer Freddy, achter.

 

Geboren op 5 april 1929 in Limavady, Noord-Ierland, in de caravan van zijn ouders, werd Tom als vijfde geboren uit acht broers en zussen. Tom bleef vele jaren op tournee door de moeilijkste tijden, hij was getuige van de Tweede Wereldoorlog.

Tom Duffy probeerde en beheerste veel van de vaardigheden voor een geweldige allround circusster, hij was welbespraakt in de ring als circusdirecteur, een capabele en zelfverzekerde ruiter en een algemene allround acrobaat die in staat was om zijn hand te draaien voor elke act die nodig was hem. Hij was een showman in hart en nieren en nooit iemand die de schijnwerpers of een microfoon schuwde.

In april 1979, zijn 50e verjaardag, creëerden hij, zijn zoon David en zijn vrouw Gertie wat het huidige begin is van Tom Duffy’s Circus. Door de jaren heen heeft het veel veranderingen ondergaan en is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest gerespecteerde circussen in Europa. Van de begindagen van de door paarden getrokken wagens tot de moderne nieuwe vrachtwagens en woonruimtes was hij getuige van enorme veranderingen en moderniseringen binnen de circus- en entertainmentindustrie. Tom Duffy’s Circus draagt ​​de naam met trots, een knipoog naar het verleden en een baken voor de toekomst.

“Het circus is ons leven.” David Duffy zegt dat de show moet doorgaan.  En zoals Tom vaak zei: “The Show Must Go On”.