Camping tournee 2018 van Circus BONGO met de energieke show “40 Strong”.

Dit seizoen bezocht dit circus een beperkt aantal campings en zagen wij de laatste op Vakantiepark De Bongerd in Tuitjenhorn.  Met de prachtige Bongo artiesteningang als achtergrond verzorgden 5 artiesten de show waarin Strong Woman EVA de rode draad was. Eva Schubach en Roel Post, Roos en Salim Musa en Douwe van Oven.

tekst Arnold Balk, foto’s geleend van Facebook Bongo

Bij aanvang struinde Eva door het publiek en tilde hier en daar een kind boven haar hoofd terwijl Roos dit fotografeerde. In de piste gekomen maakten zij een klap intro en heette Roel de bezoekers welkom bij deze jubileumshow van het 40 jarige Circus Bongo. Eva liet zich als sterke vrouw gelden met een Tarzankreet en ging zij tussen 2 stoelen liggen en liet een flinke man op haar buik staan.

De als de stem van Kenya aangekondigde Musa maakte een stoelenbalans op een tafel waarbij hij tot en met 6 hoog sterke staaltjes liet zien.

Stoelenbalans, Salim Musa

Gentleman Douwe kwam achter een kinderwagen met daarin een baby vanaf de zijkant door een fictieve piepende deur binnen gewandeld. Hij jongleerde met paraplu, hoed en opgevouwen krant. Las een krantje terwijl de baby begon te huilen, hij suste haar met wat drinken maar liet toch een blad vol wijnflessen vallen. Gelukkig was er een aardige moeder om de boel op te ruimen, waarna Douwe uit één fles verschillende kleuren wijn schonk. Hij balanceerde op zijn kin één fles met daar op een blad waar 3 flessen op stonden. Toen de baby weer huilde kwam er een mevrouw door de zijdeur, de baby lachte en de dame nam haar mee. Alvorens de piste te verlaten balanceerde Douwe de kinderwagen ook nog op zijn kin. Een komisch nummer van deze veelzijdige artiest.

Het publiek zit geboeid te kijken.

Roel vroeg een applausje voor het Trio Acro wat in eerste instantie bestond uit Eva, Roos en haar zoon met de rat Blacky die over armen, een draad en een balk liep, en van tonnetje naar tonnetje sprong door een ring. De echte Acro toeren maakten moeder en zoon met vader Salim erbij.

Hierna kwam ‘Tarzan’ Eva met een stevige ketting binnen en deed met Roel een korte acrobatiekact waarbij aan het einde Roel op Eva’s schouders belandde . Eva werd geketend maar was met een roffel  in no-time weer los en achtervolgde Roel woest tussen het publiek door. Eenmaal terug in de piste toonde Roel een snelle diaboloact en liet ook met 2 diabolo’s sterke staaltjes zien waarbij hij in plaats van de diabolo’s ook de stokken liet ronddraaiden en feilloos weer opving.

Na de pauze vraagt Roel de speciale aandacht van de heren voor de paaldans act van Roos Maar dan ging haar blouse uit en zagen wij een goudkleurige bh met pluimpjes op 2 punten. Echtgenoot Salim was  niet  van dit burleske optreden gecharmeerd en nam de pluimpjes weg. Oh, oh….. Boven in de paal hing een lampenkap met dezelfde pluimpjes, dus geen pruimpjes maar pluimpjes geplukt. Een grappig nummer.

De ondeugende paaldansact van Roos Salim

Roel had het er warm van gekregen en dorst. Eva kwam met fles wijn welke zij opende met een kurkentrekker aan een ketting tussen haar tanden.

Douwe haalde 6 vrijwilligers in de piste waarbij de 2 dames op charmante wijze speciale aandacht kregen. Ieder kreeg een wijnfles en een aantik stok waarbij hij speciaal voor één dame op de knieën ging om deze aan te bieden. Uiteindelijk werd er gezamenlijk een wijsje gespeeld. Na een vrolijk deuntje op het flessenorgel verliet Douwe de piste door de draaideur na weer een hilarische interactie met deze bezoekers.

Op de muziek van “Tea for two” danste het in jacquet geklede duo Musa, en verbaasden met hun balletjes Magic. Aan het einde leken die oneindig uit Salim’s mond te rollen.

Meer Strong Magic met Eva die een menselijke carrousel toonden met 2 moeders welke aan weerszijden van haar in een touwlus zaten welke aan een stang waren bevestigd. Deze drukte  Eva net als de  twee emmertjes water met haar schouders omhoog en draaide de dames rond..

Jongleren met fakkels

 

Vurig ging het eraan toe als Roel en Eva met vuurstaafjes langs hun armen streken en deze in hun mond doofden. Samen met Douwe werd er met fakkels gejongleerd en overgegooid, dit als introductie voor de bekende maar altijd spectaculaire vuur limbo van Salim Musa. De lat werd steeds lager gelegd en hij danste er achterover onderdoor met het gehele ensemble swingend op de achtergrond.

Al met al een zinderende finale als slot van 2x drie kwartier theatercircus waarvan wij en het publiek zeer hadden genoten.

 

Arnold Balk

Tuitjenhorn, 9 augustus 2018