Binnenland
8 februari 2024

Volop circus bij STRTFSTVL 2024

Afgelopen 3 en 4 februari ademde Ulft circus- en straattheater tijdens ‘STRTFSTVL Showcase’!

Op industriepark DRU in Ulft waren tijdens STRTFSTVL (een vrije notering van ‘Straatfestival’, red.) twee dagen lang acts te zien van straatartiesten uit binnen- en buitenland. Alle artiesten waren op één ding uit: een boeking binnenslepen bij de festivalprogrammeurs die er rondliepen.

Er waren veel optredens te zien en gezelschappen waren vertegenwoordigd op de straattheaterbeurs, waar ruimte was om sprekend de diepte in te gaan.

Zo vond je bij het beursdeel onder andere de hogedraadgroep ‘Geschwister Weisheit’ en Theater Gajes.

Tientallen artiesten/gezelschappen

Meer dan veertig verschillende voorstellingen uit meerdere Europese landen speelden afgelopen weekend in de SSP-hal op het DRU Industriepark. Nederlandse circus- en straatartiesten waren onder andere: Rang Pang Circus (Rein de Kok: hoofdfoto van dit artikel) en de Hirondelles (de kinderen van Circus Zanzara).

De acrobaten, jongleurs, muzikanten, dansers en circusacts vertoonden hun kunsten live voor publiek, festivalprogrammeurs en evenementenmanagers uit binnen- en buitenland. In de hoop te worden ingehuurd als het straattheaterseizoen in april eindelijk weer eens losbarst. De kans zit er dus dik in dat acts van ‘STRTFSTVL Showcase’ deze zomer in Nederland te zien zijn!