Binnenland
4 juli 2024

Straattheaterfestival Buitengewoon Doetinchem | zaterdag 6 juli vol circus in de buitenlucht!

Zaterdag 6 juli 2024 staat het centrum van Doetinchem in het teken van ‘Straattheaterfestival Buitengewoon’.

Dit buitenfestival kent een rijke programmering aan straattheatervoorstellingen. Ook circus is in de programmering goed vertegenwoordigt!

Tussen 12.30 uur en 17.30 uur maak je er volledig gratis kennis met uiteenlopende voorstellingen en gezelschappen. Van een trapezevoorstelling tot spectaculaire trampoline-acrobatiek. Van magic tot perfecte timing aan de Chinese mast en… EEN NIJLPAARD!

Adriano Cangemi – ‘NAGUAL moved by the wind’

‘NAGUAL – Moved by the Wind’. Het is een fysiek theaterstuk, met acrobatisch werk aan twee trapezes. NAGUAL nodigt je uit op een reis naar een universum buiten de tijd.

Adriano Cangemi – ‘NAGUAL moved by the wind’

Daniel Simu – ‘Acrobot’

‘Acrobot’ van Daniel Simu is ook een van de programmaonderdelen. In deze voorstelling herdefinieert Daniel Simu ons begrip van de samenwerking tussen mens en machine. Met een spannende mix van jongleren en acrobatiek vertelt hij zijn persoonlijke verhaal over de ontdekking van de Acrobot en trekt hij in één adem onze band met machines én de toekomst van podiumkunsten in twijfel.

Daniel Simu – ‘Acrobot’

Martijn Martell – close-up magic en ballooning art

Goochelaar Martijn Martell weet je te boeien en te trakteren op magie van de bovenste plank. Met voorwerpen zoals: touwen, kaarten, aanstekers en ballen geeft Martijn een minishow. Hierbij vloeien humor en magie perfect over in elkaar. Hilariteit: gegarandeerd! Naast close-up magic en zakkenrollen is Martijn Martell een van Nederlands beste ballonartiesten. Ontmoet Martijn in het centrum van Doetinchem!

Martijn Martell – close-up magic en ballooning art

The Flying Acrobats

Een spectaculaire voorstelling met vier acrobaten uit drie generaties, een hoge stellage en springsteiger gecombineerd met een trampoline.

The Flying Acrobats

Kira & Anders – ‘The Fantastic Gramophone of Mr & Mrs Twistly’

Duik in de vermakelijke wereld van de roaring twenties en beleef de schoonheid en het absurde van samenleven. Acrobatische hoogtepunten op de Chinese Paal, grillige verrassingen en poëzie. Iedereen is welkom!

Kira & Anders – ‘The Fantastic Gramophone of Mr & Mrs Twistly’

Nellie de Hippo

Nellie is nieuwsgierig, nukkig, nors of juist netjes.  Nellie kan dansen als een nimfje en zingen als een nachtegaal.  Als ze in een goede bui is, krullen haar oortjes van genoegen en stralen haar grote ogen van plezier.

Nellie de Hippo

Bekijk de volledige programmering van Festival Buitengewoon via deze link. En op deze plek bekijk je de tijdtabel.