Stiletto 3

  2720

  Cirque Stiletto 3 met Karin Bloemen

  HET GEHEIM VAN HAAR 5 C’S!

  NapPas

  Een verrassende nieuwe editie van Cirque Stiletto dient zich aan met Karin Bloemen, een veelzijdige ster, bij wie het woord diva op het lijf geschreven is. Karin is de énige vedette in ons land die de hoge “C” weet te combineren met Circus, Cabaret, Chansons en Comedy en daarmee totaal theater creëert met haar 5C’s!


  Passie voor circus
  “Ik sta te trappelen als een circuspaard om de piste in te gaan” aldus Karin. “Al mijn hele leven heb ik een passie voor het circus! Voor de puurheid en de echtheid. Bij het circus krijgt fake geen kans. Ik heb veel respect voor circus artiesten die hun hele leven wijden aan die 7 of 8 minuten in de piste!”. In Cirque Stiletto 3 wordt Karin Bloemen tot haar grote vreugde omringd door de Wëreldbänd, zes muzikale fenomenen die gezamenlijk maar liefst meer dan vijftig instrumenten bespelen. Al in de voorgaande Cirque Stiletto oogstten zij een en al lof.

  Een komische, muzikale fratsengroep van wereldformaat. Superenergiek. Nog niet eerder vertoond. Spektakelproductie op hoog niveau, aldus de pers. Opmerkelijke gast in dit circus spektakel is de Italiaanse drag queen Lady LaLa McCallan. Deze spraakmakende ster weet zowel een extravagante operadiva als een charismatische jongeman in één persoon te verenigen. Met haar spectaculaire act gooide Lady LaLa McCallan hoge ogen in Italia’s Got Talent en sindsdien trekt zij overal ter wereld volle zalen.

  Natuurlijk staan er wederom internationaal bekroonde circusacts op het programma die garant staan voor spanning, schoonheid en sensatie! Hierbij is uiteraard ook een ludieke rol voor de “kunsten” van Karin en de Wëreldbänd weggelegd. Zwiert Karin aan de trapeze? Springt zij meters hoog op de trampoline? Gaat zij als een bloeddorstige rivale de boksring in met Lady LaLa McCallan of is zij de vrouw met de drie borsten in dit rariteiten kabinet? Komt dat zien, komt dat zien en laat u, hooggeëerd publiek meevoeren in deze wonderbaarlijke wereld van Cirque Stiletto 3 waarin alles mogelijk is !

   

  Wereldtalenten Cirque Stiletto 3

  Enkele eeuwen geleden staken een aantal kermisartiesten de koppen bij elkaar en gingen brainstormen over een nieuwe vorm van vermaak als spin-off van de kermis. Bijzondere zangers en zangeressen, illusionisten, jongleurs, goochelaars, kunstenmakers, dierentrainers, gezamenlijk besloten ze tot een nieuwe vorm van vermaak: Circus. Doel: de mensen te laten genieten en vermaken, ze te laten verwonderen om allerlei prachtige kunsten. Cirque Stiletto 3 heeft precies hetzelfde doel en lijkt daar mijns inziens uitstekend in geslaagd. Alleen al daarom verdient dit de naam Cirque!

  Vorige week was ik te gast bij Cirque Stiletto 3 in DeLaMar. Zeer nieuwsgierig naar de nieuwste productie van Stardust Circus en Theatre, nadat ik van de andere Stiletto’s ook zo genoten heb. Wie naar een Stiletto aflevering gaat kan verzekerd zijn van een perfect showavondje met intens genieten, verwondering en verbazing.

  Naast Karin Bloemen, de vrouw met de gouden stem en pittige humor de wereldberoemdeLala McCallan, via de diverse trailers is er al een hoog verwachtingspatroon geschapen in ieder geval op het gebied van zangkunsten.

  Als circusredactie ben ik natuurlijk als eerste geïnteresseerd in het circusgehalte van Cirque Stiletto. Circusfans hoefden niet lang te wachten want na de opening en het eerste lied van Karin, kwam Duo Unity op het toneel met een Cyr act. Een prachtig vloeiende act van topkwaliteit, we hadden ook niets anders verwacht. Het zag er allemaal erg romantisch uit, maar ook kundig. Wat een geweldige opener, de bewondering voor de producenten is al weer helemaal compleet. Op youtube kun je de act zien.

  https://www.youtube.com/watch?v=sH3p7qLqgq0

  De volgende circusact was van Remedan en Biniyam uit Afrika met een handstandacrobatiek die heel verrassend was nauwelijks geëvenaard qua circuskunst. Wel je geluid iets zachter doen voordat de video afspeelt. Het scheelt nogal met de vorige video

  https://www.youtube.com/watch?v=gEM61jUmtOU

  En dan jongleur Alan Sulc, 2 jaar geleden al te zien bij Grand Cabaret du Monde. Wat een geniale jongleur, de beste van de wereld, geen toeschouwer zal dit betwisten met deze flitsende foutloze act, waarbij geen bal de verkeerde kant op ging. Geniet even mee.

  https://www.youtube.com/watch?v=_AKEeHS8AKM

  De laatste circusact weer twee krachtpatsers, Duo Kvas, die een acrobatiek act uitvoerden, dit keer niet Afrikaans, maar Russische acrobatiek. Deze acrobaten hebben al jarenlang ervaring, waren op het circusfestival van Monte Carlo en kregen in de loop van de tijd hoge circusonderscheidingen, en terecht.

  https://www.youtube.com/watch?v=Yb7Gd5Q-yAo

  Slechts 4 circusacts, en dat is dus minder dan bij Stiletto 2. Echter de Wereldbänd, Lala McCallan, de Stiletto Dancers en natuurlijk de veelzijdigheid van Karin Bloemen maakten van Cirque Stiletto een prachtige show, zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Daarbij opgeteld de hilarische kostuums, pruiken, je kwam ogen tekort om het allemaal te kunnen bekijken. 

  Wat moet een opera zangeres nu in een circus, zou je je kunnen afvragen. Ik ga in gedachten terug naar een aantal jaar geleden dat ik bij circusvriend Secco Vermaat in Den Haag op visite was. Hij liet me oude fragmenten horen van een Italiaans circus, waarvan de circusdirectrice tijdens een Pas de Deux, paarden met acrobaten er op, een prachtig operavers zong, wellicht weten sommigen waarover ik het heb. Ik zag het voor me en kreeg indertijd van ontroering de tranen in mijn ogen. Lala McCallan heeft dat ook in zich, dat brengen van ontroering. Wat een prachtige stem, in haar tweede lied Con te Partiro doet ze zowel de vrouwenstem als de mannenstem. Een wereldtalent, waar je alleen al richting voor naar Stiletto zou moeten gaan. Je moet het gezien en gehoord hebben. Een heel bijzondere persoonlijkheid, ze sprak zelfs al hele zinnen Nederlands.

  De producent heeft goed geluisterd naar beide dames en liet hen de muziek brengen die hun eigen voorkeur heeft. Dat kan niet anders. Ze schitterden er beiden in en brachten ook nog samen een song.

  Een bijzondere vermelding voor de Wereldbänd. Deze veelzijdige muzikanten die wel meer dan 50 instrumenten bespelen vullen niet alleen de achtergrond als muzikant, ze spelen een daadwerkelijke hoofdrol in een groot deel van de acts. Geweldig, met als hoogtepunt een tapdansact die gewoon begon, maar met elke speler erbij weer een overtreffende trap, tot zelfs een tapdans op skies.

  Het enige minpuntje: Zowel Telegraaf als Parool hebben blijkbaar recensenten gestuurd die zich nog moeten bewijzen als recensent. En wat doe je dan om serieus genomen te worden? Jahaaa… je raadt het al, je kraakt een programma zoveel mogelijk af met de bedoeling bewondering te oogsten van collega's, want afkraken is verstand hebben van theaterproducties. Ben benieuwd of deze recensenten wél behoorden tot het zeer selectieve groepje dat naar de afterparty van de première mocht.