Meeschrijver Arnold Balk ontdekte op zijn computer nog een leuk verslag van zijn bezoek aan Fantasia. Ook al is de toer nu afgelopen, toch nog wel leuk om op Circusweb te zetten.

Tekst Arnold Balk, foto’s Pr Fantasia

NapPas

Het afgelopen zomerseizoen reisden Kitty Hagen en haar medewerkers voornamelijk langs campings. Met een programma waarin de tweede helft van de 19e eeuw Kitty’s inspiratie was voor een aantal fraaie kostuums. Een tijdsdeel waarin wij met de opkomst van stoom als energiebron hadden te maken. Ook klokken speelden een rol in de show.

Na klokkengelui de opening met Djura en Pascalle Poelman aan de bamboeperche en in de piste Luna met antieke poppenwagen en Lindy Boland robotdame.

Vanachter klonk het geluid van een startende motorfiets en kwamen Kitty Hagen en opa Dries binnen op een gemotoriseerde skelter, waarna de artiesten werden voorgesteld door Kitty in een decor van dozen en klokken.

 

Geplaatst door Vakantiedorp de Jutberg op maandag 24 juli 2017

 

Daniel Doornkamp liet zien dat het werken met diabolo’s hem steeds beter afging.

Opa Dries (good old Frits de Vries) liet geassisteerd door  Sandro enige goocheltrucjes zien o.a. “water uit India”, die waar ze bij hem mislukten door Sandro wel goed werden uitgevoerd. Ook samen een zwevende tafeltje en een zwevende bal die vanachter een doek omhoog kwam.

Een fake orkest speelde een deuntje en verdween ook weer snel achter het gordijn. Het intro voor Sayri Enchina en Sandro Camborda die op accordeon en een toetsenbord een melodietje speelden.

Aansluitend Luna die uit een kistje 3 gekleurde ratten haalde en ze in een sierlijke vogelkooi overzette. Zij liet ze door een koker, op een glitterbol, een laddertje en tenslotte over een draad lopen.

Lindy kwam in overall als rattenvanger op, trok deze uit en liet op een piëdestal en op de pistebodem met handstanden charmant haar gevoel voor evenwicht zien.

Met Djura voor het bord wierp Kitty op de haar gekende wijze de messen en bijlen, ook geblinddoekt 5 aan iedere zijde van Djura. Traditioneel vanzelfsprekend ook een “vrijwilliger” die er aan moest geloven.

Als intro voor het touwennummer van Pascale toonden opa Dries en Sandro de bekende goocheltruc met touw van knippen op verschillende lengtes en er weer één touw van toveren. Pascale klom naar de nok waarin een rij touwen hingen waaraan zij een aantal fraaie oefeningen liet zien. Een in dit genre apart luchtnummer van deze jonge dame.

De pauze werd aangekondigd door opa Dries op de skelter, Mimu Mim en Sandro die een grote vlag showden met het woord PAUZE!

 

Na het geluid van een lawine schuifelden Opa Dries en Kitty  in nostalgische winterkleding op ski’s van 2 zijden de piste in. In het midden ontmoeten zij elkaar en toverde Kitty sneeuw uit haar tasje.

Hoewel de ruimte in de piste van Fantasia maar beperkt was werd er vanuit de bezoekers ingang een rhönrad binnen gerold. Met assistentie van Djura liet Pascale aan het rechtop staande rollende rad een aantal aardige trics zien.

Tijd voor “magic” gepresenteerd door Kitty, Luna, Djura en Lindy. Illusies als de postzak, degenkist en boeienkast  werden in tempo gebracht.

 Daniel  heeft zich inmiddels tot een talentvolle  jongleur ontwikkeld. Hij jongleerde vlot met tot en met 7 balletjes en in hoog tempo tot en met 5 keulen, met assistentie van Pascale.

Opa Dries, “koekkoek”, toverde achter elkaar een aantal  klokken van verschillend formaat uit zijn jas. Een wekker deed hij in een kistje, doek erover en weg waren  klok en kistje!

Naast handstanden toonde Lindy ook bekwaam te zijn als jongleuse met hoepels  in een hoela hoepnummer wat een extra dimensie kreeg door de sfeervolle blauwe belichting.

De hoed welke opa Dries uit een doos haalde behoorde toe aan de opa van Kitty. Hij mocht deze hebben. Opzetten, afzetten, ogen dicht, concentratie ….. je voelde hem al aankomen. Toen hij de hoed weer opzette stroomde het water over zijn gezicht. Hij wilde de truc toepassen bij Mimu Mim, maar deze mislukte en hij kreeg alweer de volle laag.

Djura, Pascale en Lindy kwamen het pistekleed droog dweilen terwijl de tissues werden neergelaten voor hun prima trio presentatie aan deze doeken. Een mooi beeld.

Daniël jongleerde met vuurfakkels als intro voor Madame Kitty met haar bekende maar altijd weer verbazende act als vuurvreter- en spuwer. De uitsmijter van een boeiende show waarbij de artiesten in de finale een warm applaus  kregen van een enthousiast publiek

Aan de knoppen zorgde Kevin de Moor voor het geluid en een goede belichting.

Arnold Balk.

Commentaar via Facebook
752 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag