27 maart 2023

Stadsparade Circusstad Festival Rotterdam van start

Openbare basisschool De Plataan in Pernis was dinsdag 21 maart 2023 de gelukkige. Hier vond de eerste Stadsparade-voorstelling Circusstad Festival plaats door het duo HappyHandstandFreak met de gespierde Yahel Ratter en de fragiele, soepele Kira Rabenstein. De Stadsparade is de opmaat naar het 10de Circusstad Festival dat in de meivakantie (3-7 mei) losbarst op en rond het Schouwburgplein en het Deliplein in Rotterdam.

De komende maanden zijn er ruim vijftig soortgelijke voorstellingen door verschillende gezelschappen op onder meer 26 basisscholen, in twaalf verzorgingshuizen en op zes Koningsdagpleinen voor in totaal zo’n 12.000 mensen in Rotterdam en omgeving.


Meerdere artiesten die optreden tijdens de Stadsparade behoren tot de acrobatische wereldtop. Dat geldt onder meer voor het trio Tête Bêche, dat onlangs de juryprijs won op het prestigieuze Cirque de Demain in Parijs. Dit drietal verbaast het publiek onder meer op 5 april op OBS ’t Prisma in Hoogvliet.

Bijzonder is de solovoorstelling van Ralph Öllinger in twaalf verzorgingshuizen. Daar treedt hij op als ‘Pierre Roman’, een traditionele, jonglerende witte clown in een prachtig kostuum, onder meer op 16 april in Reyerheem (Ridderkerk), op 18 april in Schiehoven (Schiebroek) en op 19 april in Smeetsland (IJsselmonde).