16 december 2015

Dircus-Hilversum

Circus Dircus, creatieve beweegschool Hilversum

De trainingen in circustechnieken vergroten je motorische vaardigheden en bevorderen je lichaamskracht. Alle vormen die we oefenen doen een appél op belangrijke basisvormen van het bewegen en kracht. Maar dat niet alleen. Wist je dat ze jongleren ook wel braintraining noemen? Beiden hersenhelften worden geactiveerd. De positieve effecten daarvan zijn al vaak door wetenschappers omschreven. (foto: Dijkstra)

Naast dit alles is circustraining ook heel leuk. Het is zo breed dat er altijd wel iets is waar je goed in word. Omdat er veel onderdelen zijn binnen het circus, is samenwerken ook erg belangrijk. Competitie? Die ga je met je zelf aan. De kunsten die je leert wil je ook graag laten zien. Samen verzin je acts en gebruik je je creatieve kant. Het leren presenteren, ondersteund door dramalessen, bevordert je zelfvertrouwen. Wat Circus Dircus ook hoopt is dat je door de lessen ook thuis gaat bewegen:  Even kort jongleren als pauze tijdens je huiswerk. Eenwieleren op de stoep. Of je kunstjes met je diabolo even oefenen.
Zo krijgen we misschien de kinderen en jongeren weer wat aan het spelen. Want, we lezen en horen het wekelijks: de jeugd gaat motorisch achteruit en we worden allemaal te dik. (Beweegnorm voor de gezondheid van kinderen is: 1 uur matig bewegen per dag en 2 x per week intensief.) Om al het bovenstaande te bevorderen bestaat het team uit zowel drama- , circustechniek- als sportdocenten.

website