Circusweb werd afgelopen week geconfronteerd met de vraag of Alex Sijm nog gaat rondtoeren met zijn Zomercircus. Ik had het nieuws rond de kerst op zijn website gemist, maar dan nu alsnog en stelde de vraag aan Alex Sijm. 
Alex: “Sijm Circus & Events is een commercieel bedrijf met passie. De koers wordt bepaald aan de hand van vraag en aanbod, opdrachten en kansen die zich aandienen”.

“Voor het seizoen 2019 is besloten om zich voor 80% terichten op de zakelijke markt en daarnaast een aantal losse producties te realiseren”.

Circus Alexander

“Eind maart gaat Circus Alexander op tournee. Deze productie wordt groter qua opzet dan voorgaande jaren.  Er worden 300 besloten voorstellingen gegeven op 100 verschillende locaties. Hiervoor zijn reeds 70.000 kaarten verkocht. Alle voorstellingen zijn uitkoopvoorstellingen. Niet alleen in de zorgsector, maar ook voor bedrijven en evenementen. Het programma bestaat uit o.a. Clown Frenky met kleindieren, Jenny en Alan Di Lello met muzikale entrees en Micheal Babic Vanacore met antipode en tissues. Natuurlijkis ook Francois Kaselowsky is van de partij met verschillende acts”, zo laat Sijm weten.

Wintercircus Sijm

“Wintercircus Sijm speelt tussen 6 december en 6 januari 2020 vijvenveertig voorstellingen in Zaandam, Purmerend, Hoorn en Heerhugowaard. Er komt een feestelijke feel good kerstshow. Regisseur Tony Wilson heeft inmiddels verschillende acts geboekt voor de feestelijke Kerstshow. Het Noordhollands Dagblad heeft reeds 10.000 kaarten gereserveerd voor haar lezers en verder is er een samenwerking met Supermarktketen Deen en Mediamarkt”.

Heterovriendelijk Gay Circus

“Doordat er dit jaar in de zomer geen reguliere plaatsen worden bezocht heeft het team van Sijm Circus & Events tijd voor een aantal losse producties. In de periode voor de Pride maakt Amsterdam kennis met het GAY CIRCUS. Een wervelende show vol travestieten, go-go dancers, acrobatiek, veel humor en spannende acts. Niet onbelangrijk: de show is voor 18+ en heterovriendelijk”.

100.000 bezoekers

Met bovengenoemde producties samen verwacht het team van Sijm Circus & Events in 2019 ruim 100.000 bezoekers te trekken. Daarnaast zijn nog een aantal kleine projecten zoals de  Bakkum Circusweek. Alex Sijm is verantwoordelijk voor het verkopen van zoveel mogelijk voorstellingen en kaarten. Natuurlijk is hij bij het Wintercircus in december ook aanwezig als spreekstalmeester. Jasper Bosch is verantwoordelijk voor alle zaken op kantoor en Jan Plug is projectmanager op locatie.

Circuscongres Monte Carlo

Het aantal uitkopen is inmiddels terug op het niveau vanvoor 2008 (periode voor de crisis). Aankomende vrijdag is Alex Sijm tevens te gast in Monte Carlo. De organisatie heeft hem gevraagd om tijdens circuscongres zijn manier van zaken toe te lichten aan collega circusdirecties en producenten uit heel Europa.