Wintercircus Apeldoorn is ooit begonnen met met Wim Zomer en Jeroen Harleman. Wim Zomer was al een BN-er, o.a. door zijn rol bij GTST en tal van toneelstukken en films. Hij volgde zijn droom toen hij startte met het Wintercircus Apeldoorn. In de beginjaren werden er circusprijzen uitgereikt. De circusprijzen zijn er niet meer, maar de sfeer is weer helemaal terug.
 
Het circus is overgenomen door de Belg Emmanuel Horwood die een circusproductie neerzet die begint bij het Festival van Namur, vervolgens doorgaat naar Sint in de Piste in Sint Niklaas en de productie eindigt in Apeldoorn. Het voordeel hiervan is dat je met een scherpe deal dure artiesten in kunt huren voor 3 producties achter elkaar. Hiermee houdt het Wintercircus Apeldoorn dus het niveau van de acts heel hoog.

Marc Boon is dit jaar voor het eerst de nieuwe spreekstalmeester. HIj werkt samen met de de grootste Circus Apeldoornfan Adri Lammers die echt veel betekent voor dit circus. Dit jaar vindt de voorstelling plaats in een de tent van Circus Knie. Door deze tent is de knusse en warme sfeer van de begintijd weer helemaal teruggebracht, een pluspunt. Zoals gewoonlijk weer opnieuw een top programma met o.a. Adriana Folco met haar dieren, paarden, koeien, zelden gepresenteerd door een dame. Verder een spectaculaire hoge draad act van Steven Ferreri uit Spanje. De Pantheras uit Hongarije doen een mast acrobatiek act die echt niet zonder risico is. Deze act met vier dames heb ik zelf nog niet eerder gezien, daar ging ik echt even voor op het puntje van mijn stoel zitten genieten.
Uit  Spanje een adembenemende act van Acrodreams.  Een prachtig getalenteerd bewegend kunstwerk, charme elegantie hand in hand, onder extreme beheersing en disicpline gaan ze op zoek naar gouden evenwicht. De Mustache Brothers uit Brazilië overgevlogen kwamen hier hun indrukwekkend stuntwerk vertonen.

De foto’s zijn geleend van de fb pagina van Wintercircus Apeldoorn. 
 
Qua luchtacrobatiek wat zo spectaculair was om te zien door Alexander Lichner met een bijzondere zwevende washingtontrapeze act uit . En natuurlijk kreeg het publiek pijn in de buik van Sonny Gartner met het rad des doods uit Italie, een heel indrukwekkende act. En je kon je lachspieren haast niet tegenhouden bij het optreden van clown Gino Salvini die alles uit de kast trok voor Apeldoorn. Hij kwam op met een kameel en zijn beroemde auto die je bij na nergens meer ziet. Jammer genoeg ook in de pause had de publiek nog over de clown en de kinderen probeerde de clown na te doen.  Tempojongleur Alfio Macaggi die op het laaste moment bijgeboekt was om toch naar Apeldoorn te komen, de snelste jongleur van de wereld met zijn bliksem snelle balkunst. Bijna niet met het oog waar te nemen. En dan het Global Extreme Team uit Frankrijk met een een act op motor. Hij kwam van af de tribune af zo de piste en haalde een stunt uit halen op een auto in de piste. Ik heb zoiets ook niet eerder gezien in een Nederlands circus Na deze act kan ik echt alleen maar zeggen Kom naar Apeldoorn. Het circus maakt nog shows tot 31 december. Zeker nu de sfeer van vroeger (met Wim Zomer) weer helemaal is teruggekeerd in dit circus. 
Commentaar via Facebook
2295 totaal aantal bezoekers 2 bezoekers vandaag