16 maart 2015

Scala Variété aan Zee

Scala Variété aan Zee

SCALA logoIn Den Haag, jaren 60 barstte het van de variété gelegenheden. Je kon je overal verbazen en verwonderen met zeer gevarieerde optredens. Dat is allemaal verdwenen, tot 2012. In Duitsland is daar nog steeds veel belangstelling voor. En dus ook veel werk voor de mensen die iets bijzonders willen laten zien. Daar trekken vaak de meest begaafde artiesten heen, ook veel Nederlandse talenten. Zonde, want ook in Nederland is daar toch wel een grote belangstelling voor, en zie je nu al aan de belangstelling voor Scala. 

Stichting Scala Variété aan Zee

In 2012 hebben Karel de Rooij en Dick Slooter de stichting Scala Variété aan Zee Den Haag opgericht. Het doel van de stichting is het variété, de combinatie van acrobatiek, muziek, magie, dans en comedy weer zichtbaar maken in Den Haag, de stad die tot ver in de jaren zestig een internationaal middelpunt was van het variété. Scala wil een groot publiek kennis laten maken met deze theatervorm die nauwelijks meer in Nederland wordt aangeboden. Boeiende internationale producties zijn hier zelden te zien. Anderzijds wil Scala aan met name jong talent, o.a. studenten van de diverse hogescholen in ons land met specialisaties voor circus en variété, een podium bieden om op te kunnen treden. In de afgelopen maanden heeft Scala Variété aan Zee een succesvolle serie voorstellingen in theater De Nieuwe Regentes geproduceerd. Na een aarzelend begin in de kleine zaal van de Nieuwe Regentes moesten de voorstellingen al snel verkassen naar een grotere zaal. Er waren namelijk bij elke voorstelling veel meer mensen als de bedoelde 150. Door de zaal een beetje aan te passen, bleef de intieme sfeer van de eerste voorstellingen en konden toch alle belangstellenden een kaartje bemachtigen. 

 

Tent 3 bij Scala in Nieuwe Regentes

 

SCALA logoOp 27 september 2015 is landelijke premiere van de voorstelling TENT 3 in Theater de Nieuwe Regentes. Het betreft een samenwerking tussen TENT circustheater, Stichting Scala en Theater De Nieuwe Regentes

TENT_3_pers_01

Drie mannen in een lege ruimte. Bij elkaar gekomen om een verbinding met elkaar aan te gaan. In hun onderzoek naar hun eigen en elkaars fysieke grenzen zijn ze tot elkaar veroordeeld. Op verschillende manieren testen ze zo de kaders van hun vriendschap. Deze krachtmetingen leiden tot competitie, verbroedering, pijn en soms tot grote hoogte. In een combinatie van acrobatiek, jongleren, koordlopen en drie palen dagen de mannen elkaar en het publiek uit deel te worden van een bijzondere vriendschap.

TENT maakt circus van Nederlandse bodem. Uniek aan de creaties van TENT is dat zij spectaculaire circustechnieken — die als vanouds een haast tastbare spanning en bewondering oproepen — verbindt met diverse andere disciplines zoals muziek, dans, mime en vormgeving. Circus blijft daarbij altijd het uitgangspunt.

 

 

Scala heeft iedere maand weer een schitterend programma. Wees er snel bij voor kaartjes, want veel zijn er al op dezelfde dag verkocht voor de volgende voorstelling. Variété aan Zee staat weer fantastisch op de kaart in Den Haag.

Voor informatie klik hier