LEEUWARDEN – Op zondag 22 april hebben wij de première van het jeugd circus Saranti bezocht. Omdat Leeuwarden dit jaar is uitgeroepen tot culturele hoofdstad 2018 heeft Saranti zijn thema daar enigszins op aangepast.

tekst Rob Lemmers, foto;s Circus Saranti

De titel van dit jaar is: “Oost West Circus Best” Dit jaar is de circusvoorstelling anders dan voorgaande jaren. Voor het decor is er gekozen voor video projectie en een aantal vaste elementen. Het was een sfeervolle theatershow met mooie kostuums, goede belichting en moderne muziek. Buiten een aantal traditionele acts waren er ook verrassende nieuwe acts. Dit alles werd in een vlot tempo door de jeugd gebracht. We hebben erg genoten van de show en ons geen minuut verveeld. Het was een feestje!! De show werd afgesloten met een prachtig slot met dans en het zingen van het traditionele Saranti lied, waarna de jeugd het applaus in ontvangst nam. Er was een grote opkomst van enthousiast publiek, de zaal zat vol. Een groot compliment aan de familie Van der Wal en natuurlijk alle medewerkers en vrijwilligers. Wilt u meer informatie of een van de voorstellingen bezoeken kijk dan eens op www.saranti.nl

Familie Lemmers

Oosterwolde (frl)

Saranti kiest voor Theatercircus

Afgelopen zondagmiddag 22 april werd de nieuwste circusshow Oost West Circus Best van jeugdcircus Saranti gepresenteerd in stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden.

De show gaat over een wijk waar alle bewoners zich klaar maken om de wijk er goed verzorgt uit te laten zien voor alle mensen die Leeuwarden gaan bezoeken dit jaar, in het kader van Culturele Hoofdstad 2018.

Dit jaar heeft het artistieke team gekozen voor een heel ander type van circus, namelijk theatercircus. In deze show zijn de acts verweven in één groot doorlopend spektakel met veel dans, drama, theater, projectie en natuurlijk circus. Met als thema spreekwoorden en gezegden en de naam ‘Oost West Circus Best’.

Het toegestroomde publiek was laaiend enthousiast over het op theatrale maar toch ook met vele circustechnieken en dans gebrachte circusvoorstelling en beloonde de artiesten met een staande ovatie.

Enkele reacties van bezoekers na de voorstelling

‘Wat knap wat de kinderen kunnen zeg, Saranti doet niet onder voor een volwassen circus’

‘Prachtige muziek, kleding en geweldige ambiance’.

‘Wauw, wat een productie, mooie show voor in een theater!’

Nanouk van der Wal, voorzitter van het jeugdcircus is trots op zijn artiesten en zeer tevreden over de kwaliteit. ‘We hebben een hele nieuwe aanwas van kinderen, op moment zitten we bijna op een 50 kinderen en er komen bijna wekelijks nieuwe leerlingen bij. Het gaat goed met Saranti en ben beretrots wat ze afgelopen zondag hebben laten zien. Maar vergeet ook niet alle medewerkers en fondsen die dit spektakel mogelijk hebben gemaakt! Klanten kunnen de nieuwe show weer boeken!’ Op naar ons 60 jaar bestaan in 2019!

Jeugdcircus Saranti bestaat volgend jaar 60 jaar en is een begrip in Friesland en komt regelmatig met een nieuwe show, een waar circusspektakel van een hoogstaand niveau gebracht door kinderen in de leeftijd 7 t/m 18 jaar. Een afwisselend programma met moderne spectaculaire circusacts, een vleugje nostalgie en een behoorlijke portie humor. De acts variëren van luchtwerk waaronder trapezes en tissues, voor het eerst dit jaar een rhönrad, acrobaten tot jongleerkunsten, balanceren op kogels, eenwielers en slapstick. Circusvoorstellingen waar het plezier vanaf spat. Kostuums en muziek zijn stijlvol, verrassend en eigentijds. Alles wat je in een circusvoorstelling verwacht komt aan bod en zelfs meer dan dat!