DUISBURG – Sinds Ruben Kleine het plezier van schrijven voor Circusweb heeft ontdekt is hij niet meer te houden. Hij gaat er 27 december zelf de grens voor over, naar Circus Flic Flac. 

Circus Flic Flac is een modern circus dat met tent en ronde piste nog 2 dingen zegt gemeente hebben met circus, de rest is eigenlijk gewoon show met acrobatiek en jongleurs. Verwacht er geen circusdirecteur met hoge hoed en jacquet. 
De show startte met Ramstein muziek waar door je gelijk wist: wij zitten bij Flic Flac. De voorstelling werd gestart met een artiestenparade. De tribunes werden in het licht gezet zo dat je ze goed kon zien. Daarna ging de show verder met Jump en Run fast track, een leuke act om te zien waarbij de acrobaten snel over de mat springen. Komiek Markus Krebs liet het hele publiek dubbel liggen van het lachen om zijn moppen. Daarna een act met luchtacrobatiek, waar wij speciaal voor naar het circus gingen. Aleksei Laptev was echt leuk om weer eens gezien te hebben met zijn  Cyr wheel act, kunstig om te zien. Flic Flac heeft ook de jongleurs niet vergeten, het bijzondere Duo Twin Spin, waardoor je meegenomen wordt in hun wereld. Ook mooi om te zien was de acrobatiek van Truppe Gandan met handvoltige en de trampoline act van Spicy Circus. Alsof ze van een flatgebouw sprongen.  En grote spanning wanneer motoren over een schans sprongen. 
Een spectaculaire act met fietsen, rolschaatsen en natuurlijk het Rad des Doods met 4 personen, waarbij 1 stel zelfs boven op elkaar aan de buitenkant liep. Het strakke koord hoog in de circuspiste met de zeven man sterke familie Gerlings. Deze show is helaas niet in Nederland te zien, maar het is de moeite waard om  hiervoor naar Duitsland te gaan. Een en al sterke acts. Nog tot 31 december te zien in Duisburg.