Het Belgische circus Rose Marie Malter is opnieuw in de problemen geraakt. Vorige week stonden twee kinderen van de familie Malter voor de rechter, vanwege problemen rond de milieuvergunning. Al 30 jaar heeft het circus in Moerbeke-Waas een thuisbasis, maar door problemen in het verleden zou de rechter in maart wel eens negatief kunnen beslissen over de vergunning om daar te mogen blijven.

Tamara en Patrick Malter kinderen van Rose Marie Malter en Jean Gebruers stonden voor de rechter omdat zij het failliete circus hebben overgenomen. Zij proberen het nieuw leven in te blazen, maar keer op keer zijn er tegenvallers.
Jarenlang stonden op het terrein bij de familie teveel voertuigen en woonwagens. De eis was 3000 euro boete en herstellen van het terrein in de oorspronkelijke staat. Inmiddels is meer dan de helft van de voertuigen van de hand gedaan en opgeruimd, het terrein is weer helemaal op orde gebracht, alles wat gevraagd werd is geregeld.
Momenteel beschikt de familie weer over een geldige milieuvergunning. Maar het kan zijn dat de rechter deze milieuvergunning ongeldig gaat verklaren. Of de familie hiermee weg komt, of dat er opnieuw een tegenslag gaat komen wordt 6 maart bekend, dan doet de rechter een uitspraak. De familie heeft het circus weer op de rails en wil liefst weer op tournee gaan.