Ze noemden zichzelf de beste show op aarde en willen vanaf de herfst 2023 nog groter worden. De audities zijn afgerond, de beste artiesten vanuit de hele wereld gekozen en nu wacht nog maar een ding.  Kenneth Feld: “Bij Ringling Bros. en Barnum & Bailey® tellen we allemaal de dagen, minuten en zelfs seconden af ​​totdat we jou en je familie weer zien. We hebben dichtbij en ver weg, en over en onder, gezocht naar ’s werelds beste optredens, acts en supersterren met één gigantisch doel voor ogen: The Greatest Show On Earth nog groter maken”.

Na vijf jaar weer terug, zonder dieren

Maak je klaar voor de openingsavond in de herfst van 2023. The Ringling Brothers en Barnum and Bailey Circus kondigen hun comeback op TODAY aan na vijf jaar geleden te zijn verdwenen terwijl ze onder druk stonden van dierenrechtenorganisaties. Het circus wil een nieuw publiek imponeren met een opnieuw uitgevonden show van het beste talent ter wereld. En wie is dan de beste clown ter wereld? Hans Klok weet het al, dat is Kevinski, die nu samen met Hans Klok werkt in de Hans Klok en Friends show in Eindhoven.
Kevinski zelf is reuze verbaasd dat hij hier in dit filmpje verschijnt, de officiele uitslag van welke artiesten er zullen worden gekozen komt pas in juni. Dus het kan zijn dat zijn verschijning in het filmpje gewoon een voorbeeld is.

Logo

“Het nieuwe Ringling-logo illustreert de essentie van het merk gecombineerd met moderne eenvoud”, zegt Juliette Feld Grossman, Chief Operating Officer van Feld Entertainment en Producer van The Greatest Show On Earth. “Het logo is ontworpen om te buigen en aan te passen in elke merkcommunicatie. De eigentijdse look zal nieuwsgierigheid wekken en families boeien als ze meer manieren ontdekken om deel uit te maken van de ontzagwekkende wereld van Ringling.”

De live-productie van The Greatest Show On Earth viert geweldig talent van over de hele wereld, met ongelooflijke prestaties die de grenzen van het menselijk potentieel verleggen en adembenemende momenten creëren. Nieuwe technologieën en een 360-graden ervaring zullen de barrières tussen artiesten en aanwezigen doorbreken. Bovendien zal elke show interactieve elementen bevatten die het publiek aanspreken, zodat elke uitvoering uniek is.

Wie o wie

Er werd wereldwijd gezocht naar de beste acts ter wereld om de show tot leven te brengen. Het creatieve team is niet alleen op zoek naar uitzonderlijk talent, maar ook naar meer dan levensgrote persoonlijkheden wier verhalen van toewijding en toewijding aan hun vak een krachtige band met het publiek zullen creëren. Audities voor The Greatest Show On Earth vonden plaats in onder meer Ethiopië, Frankrijk, Mongolië, Argentinië en de Verenigde Staten. Er zijn al meer dan 1.000 aanvragen en digitale inzendingen ontvangen. Twee Nederlandse artiesten deden mee met de auditie, Michael Betrian met zijn diabolo act en Comedian Kevinski.

The American Icon returns!

The American Icon returns! Learn more at https://feld.ly/aeijml #Ringling #GreatestShowOnEarth

Geplaatst door Feld Entertainment, Inc. op Woensdag 18 mei 2022

 

aanvulling door Ron Mikkenie

Merchandising
Het concept is nog niet helemaal bekendgemaakt. Maar naar Amerikaans commercieel gebruik komt er wel een grote lijn met ‘merchandising’ en een videodocu waarin de fans kennis kunnen maken met het backstage gebeuren. Dat laatste duidt er op dat er – net als bij Cirque du Soleil – een grote afstand zal worden gecreëerd tussen fans en artiesten.

Geschiedenis
Aan de lange traditie van RBBB met dieren kwam op 7 mei 2017 na 146 jaar een einde na een lange reeks rechtszaken die waren aangespannen door dierenrechtenorganisatie peta. Feld Entertainment won de rechtszaken. De kosten van de rechtszaken drukten echter de financiële resultaten, waardoor Feld Entertainment besloot om de stekker er uit te trekken. Met het nieuwe diervrije concept worden deze kosten en negatieve marketing voorkomen. Maar ook zonder dierenrechtenactivisten zijn aan het houden van dieren grote kosten verbonden. Kosten voor verzorging, transport en huisvesting nemen toe. Voor de kosten van 10 minuten dieren kan zomaar een half uur programma worden betaald met topartiesten. Het circus wordt met de rekenmachine in de hand geleid! Dat een circus zónder dieren toch leuk kan zijn bewijzen in Nederland ‘Hans Klok and Friends‘, Circus Zanzara en het Circusstad Festival.

De officiële bekendmaking op de site van Feld Entertainment

Artikel bij CNN