Tweede Pinksterdag, Evenemententerrein Hoofddorp, Conny Hendriks:
Voor het eerst ga ik naar Circus Renz International. Het circus staat prachtig strak opgebouwd. Prachtige grote circustent, mooi omheind met hekken, het wagenpark netjes achter elkaar geparkeerd.
Verzorgde stallen met een grote uitloop voor de dieren,een mooie restauratietent met daarin de verkoopwagen, alles spic en span blinkend schoon.
Je wordt met een lach geholpen, lekkere koffie en alles voor normale prijzen.
Wanneer ik de tent betreed klinkt er gezellige muziek, de circustent ziet er ook van binnen mooi verzorgd uit met een sterrenhemel tegen het donkere tentdak.
In deze voorstelling spelen de dieren de hoofdrol.
Zeer mooie paardendressuur als openingsact, gevolgd door repriseclown, jongleur, pony’s, tissue, hele leuke komische act met een Jack Russell in de hoofdrol, exoten tableaux, cocktailjongleur fantasie, paarden in black light, hula hoop en als laatste, een echte ouderwetse (ja, mijn oude circushart gaat hiervan kloppen) jockey te paard.
Dieren zijn pluspunt
Pluspunten van deze voorstelling, absoluut de dieren, alle dierenacts of het de paarden, pony’s, hond, kameel of watoessies zijn, worden met kundige rustige hand gepresenteerd.
De dieren zien er allemaal prachtig uit, om door een ringetje te halen. De artiesten werken met een lach op het gezicht. De muziek was goed afgesteld en niet te hard, de
circuspiste en acts mooi verlicht. Minpunten zijn er ook, Naar mijn persoonlijke smaak had ik graag wat meer dames in de piste gezien, de spreekstalmeester zou iets vrolijker
mogen klinken en iets minder ouderwets. Al met al, toch een geslaagde middag. Het publiek en ik gingen na de Grande Finale, tevreden de tent uit. Je vindt meer informatie op facebook.