In de circuswereld kennen we René Casselly jr als de olifant boy. Hij laat via social media vele leuke filmpjes zien van trainingen met zijn olifanten, waarhij mee opgroeide. In Duitsland is hij nu superbekend, eerst vanwege zijn deelname aan de superspannende tv shows van Ninja Warrior, waar deelnemers langs allerlei spannende attributen moeten met heel veel hindernissen (die show waar de mislukkelingen in het water vallen). In 2021 won hij deze wedstrijd. Afgelopen week won hij het 15e seizoen van Let’s Dance, een populair tv programma in Duitsland. (Nu wachten op de Nederlandse versie met circusartiesten).

“Let’s Dance” 2022: René Casselly is de winnaar

Week na week zwaaiden de kandidaten op “Let’s Dance” 2022 met de benen. Nadat er tijdens de show talloze corona-storingen waren opgetreden, mochten kandidaten die al waren uitgeschakeld twee keer terugkeren. Bovendien werd er in de ene show helemaal niemand uitgestuurd, terwijl in een andere show twee kandidaten direct moesten vertrekken. In de finale van “Let’s Dance” 2022 vochten de kandidaten opnieuw een onderlinge race. Uiteindelijk bepaalden zowel jurypunten als kijkersoproepen welke deelnemer tot winnaar werd gekroond. Uiteindelijk wist René Casselly met zijn optredens het meest te overtuigen en is daarmee “Dancing Star” 2022 .
Altijd maar winnen

Casselly, geboren in een circusfamilie die olifanten traint, is een circusartiest van de zevende generatie en groeide op in een trailer. Het winnen van deze wedstrijd zit in de familie. Ramon Roselly, winnaar van de DSDS 2020  is zijn neef.
Op vierjarige leeftijd stond Casselly voor het eerst in de ring met een pony. Hij had zijn eerste optreden op zesjarige leeftijd op een circusfestival in Roemenië. In 2012 won de familie Casselly met René de Gouden Clown op het Monte-Carlo International Circus Festival. [2] In 2014 wonnen hij en zijn zus de Gouden Pierrot op het Internationale Circusfestival van Boedapest. [3] Op de jeugdversie van het Monte Carlo Festival, het New Generations Festival, won hij in 2012 en 2016 de Gouden Junior (de enige tot nu toe twee keer) en was hij lid van de vakjury in 2020. (bron wikipedia).

Olifantenopvang van prijzengeld
2019 was Casselly’s laatste optreden in het circus. Met het prijzengeld van Team Ninja Warrior verwierf hij in Hongarije een boerderij voor vijf olifanten, die hij in juni 2021 uitbreidde tot Kimba Animal Park. Onze Buba verblijft in dit park onder zijn toegewijde zorg.

Bekijk in deze video de bloedspannende wedstrijd in de finale voor Ninja Worrior 2021 waarin René uiteindelijk die belangrijke 300.000 euro won. Hiervoor heeft hij het hele circuit van Mount Mirodyama nagebouwd.

René met zijn danspartner Kathrin Menzinger

Ook in Japan maakt hij indruk 
Sinds het tweede seizoen in 2017 neemt hij elk jaar deel aan Ninja Warrior Germany en zijn uitlopers. Hij bereikte in elk regulier seizoen de finale, won met zijn team twee keer in de teamvariant en werd in 2021 de eerste Ninja Warrior van Duitsland door het laatste obstakel, Mount Midoriyama, in een snellere tijd te overwinnen dan zijn concurrent Moritz Hans. Naast de Duitse show was hij in 2019 de enige Duitser die tot nu toe deelnam aan het Japanse origineel Sasuke, waar hij Last Man Standing werd.
In 2022 nam Casselly deel aan het 15e seizoen van Let’s Dance (als tweede ninja na Moritz Hans 2020), die hij won met danspartner Kathrin Menzinger.