Oostenrijk  – De clown en koorddanser Walter Galetti is overleden, hij was meer dan twintig jaar een populaire clown in de Europese circuspistes , hij werd op 29 januari 1931 geboren in Thayngent, in het kanton Schaffhausen in Zwitserland. Oorspronkelijk was hij opgeleid tot metselaar, maar dat was niet het leven dat hij echt wilde: op zijn eenentwintigste ‘rende hij weg en sloot hij zich aan bij het circus’ – in zijn geval het belangrijkste circus van Zwitserland, Circus Knie , waar hij begon met een baan als dierenverzorger.

Zijn ambitie was echter om in de piste te staan en in zijn vrije tijd trainde hij op het slappe koord . Het was misschien een beetje laat voor Walter om een ​​sterke acrobaat te worden, maar hij had een opgewekt karakter en begon als clown.

Het zeer kleurrijke kostuum en de make-up die hij uiteindelijk ontwikkelde, zouden even iconisch worden als die van Lou Jacobs of Paul Jung , en het gezicht van Galetti, de clown , zou uiteindelijk anoniem menig circusaffiche sieren!

In 1966 ontwikkelde Galetti samen met zijn vrouw Mary (die net als hij niet uit een circusfamilie kwam) een charmante act, “The Clown And The Ballerina” , die al snel werd opgemerkt door circusregisseurs en -agenten. Zo begon Galetti (zoals hij werd aangekondigd, zonder voornaam) een schitterende carrière die twee decennia duurde. Hij ging werken in praktisch elk groot Europees circus en verscheen vele malen in televisieshows.

Galetti trok zich in 1986 terug uit de circusring, maar zijn uitvoerende carrière was nog niet voorbij. Hij vestigde zich in de geboorteplaats van zijn vrouw, Rankweil, in Oostenrijk.  In 2005 publiceerde hij zijn autobiografie, Ein Clown geht um die Welt . Walter en Mary Galetti hebben drie kinderen, Carmen, Maria en Marco.

De Clown en de Ballerina. R.I.P. Walter Galetti
Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen