In memoriam

Engeland- Donderdag 10 december jongstleden overleed Ronald Smart. Ronald Smart “Ronnie” werd geboren in Ealing te Londen op 27 oktober 1925. Hij was de oudste van drie broers, David (o.a. de vader van Yasmin Smart) en Billy Jr. Er waren ook nog 6 zussen, daar zat hij qua leeftijd middenin. Van de 10 broers en zussen leeft alleen nog zus Dolly, zij is inmiddels 93 jaar oud. Het waren de drie broers die het Billy Smarts circus runden nadat Billy Smart sr. overleed.

Ronnie speelde een belangrijke rol binnen het oorspronkelijke Billy Smart’s Circus tot de sluiting in 1971, met de familie ontwikkelde ze ook het zeer succesvolle Royal Windsor Safari Park dat ze openden in 1969 en daar waren ook opnames van de grote tv-shows met Pasen en Kerstmis tot 1983.

In de jaren 1990, openden Ronnie en zijn vrouw Kay samen met hun familie met inbegrip van zoons Lord en Gary opnieuw een show met de naam van de Smart’s. The Billy Smart’s Quality Big Top Show verscheen voor korte herfstseizoenen in Richmond Old Deer Park in 1993 en 94, Blackheath Common en Bristol Durdham Downs in 1996, Clapham Common in 1997 en op tournee in 1998, was de premiere bij Southsea Common en ze sloten af in Richmond in oktober.

Nadat het circus werdt gesloten zijn Ronnie en zijn vrouw Kay gaan wonen in Spanje. Kay overleed helaas al in 2016.

Circusweb condoleert familie en nabestaanden.

R.I.P. Ronald Smart
Ronnie Smart † zijn vrouw Kay † kinderen en Elvis
David and Olga Smart & Kay and Ronnie Smart
Ronnie Smart en Benny Hill
Het wereld beroemde Billy Smart kerstcircus

TicketmasterSale / Solden 2021Sale / Solden 2021