R.I.P. Lutz Schoenfeld  27- 1 -1948 – 3-12-2019

Lutz Schoenfeld was in de circuswereld vooral bekend van zijn Rol als huismeester bij Circus Flic Flac, waar hij tijdens de begin jaren van dat circus, vooral mopperend op alles en iedereen als rode draad door de voorstelling liep.

Maar ook als technisch bedrijfsleider bij Circus Fliegenpilz en bij 180 Grad Circus on Stage was hij meer dan een fijne hulpvaardige collega en vriend. Van huis uit was hij meester-schilder en kon zijn vakkennis op dat gebied goed gebruiken bij zijn werk in het circus. Zijn hobby was fotograferen en filmen vooral van zijn grote passie het circus. utz had een enorme verzameling clownsbeeldjes, foto’s en video’s.

Lutz Schoenfeld temidden van de Enders Clowns

Zijn levenspartner Michaela Kaiser schreef een boek over Lutz :

“Opgegroeid in het circus als een jonge jongen, uit deze vertrouwde omgeving gerukt als een zesde klasser en teruggeduwd als een man, zou je in een paar woorden het leven van Lutz kunnen beschrijven. Het feit dat er zoveel meer aan de hand is, blijkt echter uit de intieme verhalen uit de eerste weken van een droom, die de 36-jarige schilder na vele jaren van “circusonthouding” vervulde: een vakantie in het circus, onder circusmensen, die later zijn eigen vrienden werden. Grappige dagen en bizarre gebeurtenissen laten geen ruimte voor verveling en wekken het verlangen van de lezer om Lutz te kunnen vergezellen op zijn verdere reis door het leven.”