IN MEMORIAM: AMEDEO FOLCO

Vanmorgen is, in het ziekenhuis te Praag, Amedeo Folco op 79 jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek en had Alzheimer. De laatste jaren werd hij verzorgd door zijn dochter Adriana en kleinzoon Amedeo junior.

Amedeo was een van de broers en zussen Folco die in het jaar 1967 bij Toni Boltini diverse acts brachten zoals als clownerie, jongleren en andere disciplines.

Hij trouwde de dochter van Franz Althoff, Franziska en bouwde samen een geweldig olifantennummer op dat door heel Europa aanzien had en bij vele befaamde Circussen en TV shows gecontracteerd was. Amedeo was een echte showman en was één van de eerste die vanuit het publiek zijn dieren presenteerde. Door zijn acrobatische achtergrond sprong hij op en af van de dieren en reed met gemak een rondje. Vooral het tempo waarmee de dieren werden gepresenteerd was zeer indrukwekkend. Ook in Eindhoven met het Kerstcircus waren zij regelmatig te gast. Samen met Franziska kregen zij vier dochters, Adriana, Sharon, Salima en Franziska jr. Helaas door een tragisch ongeluk op 16 december 1998 overleed Franziska en heeft hij dit altijd moeilijk weten te verwerken.

Maar de show must go on en bij Knut Dahl en zijn Merano presenteerde hij diverse seizoenen samen met zijn dochters de olifanten, paarden en exoten.

Ontzettend trots was hij op de zoon van Adriana die hij de kneepjes van het vak leerde en zijn opa ook zag als een vaderfiguur.

Er is weer een vakman van ons heengegaan en wensen wij de hele familie sterkte met dit grote verlies.  

R.I.P. Amedeo Folco

“Festival du Cirque de Massy (1996)”:

Circus Merano 1982:

R.I.P. Amedeo Folco
R.I.P. Amedeo Folco
Adriana, Amedeo Jr. & Amedeo Folco †

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen