Inmiddels niet meer weg te denken uit Rotterdam: Circusstad Festival. Vijf dagen lang staan circusartiesten uit de hele wereld met hun spraakmakende voorstellingen en acts garant voor een onvergetelijk circusfeest in TR Schouwburg, het Oude Luxor Theater én op het sfeervolle festivalterrein op het Schouwburgplein. Circustheater komt binnen. Het is een combinatie van theater, muziek, dans en verbluffende acts waar je met je neus bovenop zit. Het beroert hart en hoofd. Met acts rondom de voorstellingen raak je helemaal in circussferen. Bereid je voor op een onverwachte theaterervaring.

Circus in Nederland zit echt in de lift. Circusstad Festival ondersteunt Dutch emerging talents, ofwel aanstormend circustalent, door ze opdracht te geven voor het maken van nieuwe voorstellingen en op het festival veel (nieuwe) voorstellingen van deze Nederlandse gezelschappen te laten zien.

NapPas

Programma bekend! Enkele highlights:
Cirk la Putyka – Batacchio (Nederlandse première)
De nieuwste sensatie uit Praag brengt met de show Battachio modern circus met een knipoog naar het verleden! Een voorstelling met prachtig luchtwerk, acrobatiek, comedy, zang, een snufje magie en springplanken. Met een dosis humor, goocheltrucs en onverwachte illusies laat Cirk la Putyka je vol verwondering achter.

Circolombia – Acéléré (internationale topvoorstelling)

De powergirls en boys van Circolombia zijn terug en bouwen een zinderend feestje met energieke en vrolijke acrobatiek en live muziek. Oude circustechnieken worden afgewisseld met met streetstyle acrobatics en rap. Een uptempo latin show vol rauwe, aanstekelijke energie die je laat swingen in je stoel!

Gravity & Other Myths – A Simple Space (Nederlandse première)
Dichter op een voorstelling zat je als publiek nog nooit: je voelt elke ademhaling en ziet elke zweetdruppel. Zeven topacrobaten stuwen circustechnieken naar Olympische hoogte. Dé festivalhit uit Australië.

Wes Peden – Zebra (internationale topvoorstelling)

 


Wes Peden, rockgod onder de jongleurs, laat je met absurde en technisch ingewikkelde vijf kegel patronen in staat van hypnose achter. Zebra is een theatraal spannende voorstelling in ‘all black & white’.

Cia EffectoR – It’s here around the corner (Emerging Dutch Talent)
Danseres Martina Gunkel en circusartiest Clara Cortés Soler nemen je mee in hun optreden vol hedendaags circus, dans en fysiek theater. Een voorstelling aan een stalen constructie over menselijke relaties, conflicten en eigendommen waarbij de grenzen tussen circus en dans vervagen.

Data:
2 t/m 6 mei 2017
Locaties:

Schouwburgplein Theater Rotterdam Schouwburg

Oude Luxor Theater


Prijzen:

Prijzen variëren per voorstelling. Er zijn ook combitickets. Het festivalterrein met acts in de buitenlucht en de Circus Jungle zijn gratis  toegankelijk.

 

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Website:
www.circusstad.nl

Join the circus!
De voorstellingen in de theaters en op het festivalterrein worden omlijst door opvallende acts. En een backstage is er eigenlijk niet, dus de artiesten lopen, eten en drinken zelf ook in Circobistro. Daar vind je naast drankjes, versnaperingen en daghappen een uitgebreid programma met muziek en uiteraard circusacts.


Stichting Rotterdam Circusstad

In Stichting Rotterdam Circusstad hebben Codarts Circus Arts, Circus Rotjeknor, Theater Rotterdam en het Luxor Theater de handen ineen geslagen om aan Rotterdam en de rest van Nederland te laten zien hoe mooi, leuk, spectaculair en bijzonder het nieuwe circustheater is.

Voor programma-informatie, tickets, speeldata en tijden, zie www.circusstad.nl.