POSTERS

 

Twee posters uit de collectie van Dick Dijkman, een collectie die enkele duizenden historische exemplaren omvat. Posters uit de periode 1900 – 1960 van diverse Nederlandse en buitenlandse circussen, waaronder ongeveer 120 posters van Circus Boltini. Ze zijn verkregen op verschillende manieren, onder andere aankopen op de circusbeurs in Oss. In maat variërend van (winkel-)raampostertjes tot zeer grote exemplaren. De mooiste zijn ingelijst.

Toegevoegd op 31 maart: 

Tips en/of aanmeldingen zijn altijd welkom! Daarvoor kunt u bellen 06 33 86 11 88 of mailen naar bergema@ziggo.nl. Het gaat om objecten in particulier bezit die van historische en/of culturele waarde zijn voor de vakman in en de liefhebber van het circus.

MANUSCRIPT
Een circusliefhebber in Noord-Holland is de bezitter van dit object: een kartonnen map met daarin een stapeltje vloeidunne blaadjes met getypte tekst. Op zich niet spectaculair lijkt het, maar voor op de map staat het geschreven door Toni Boltini zelf: ‘Ik Ben Toni Boltini’. Het is het manuscript van het boek dat de roemruchte circusdirecteur schreef over zijn leven en keurig uitgetypt door één van zijn medewerkers. Het manuscript is van 1965 – 1966, in dat laatste jaar verscheen het boek dat bij heel wat circusliefhebber op de plank zal staan.

De huidige eigenaar kreeg het van Toni persoonlijk en bewaart het als één van de meest kostbare items van zijn uitgebreide verzameling.

Ticketmaster