24 december 2015

Pippin-Geldermalsen

Jeugdcircus Pippin Geldermalsen

Jeugdcircus Pippin is een circustheatergroep uit Geldermalsen en biedt een bijzondere vorm van circus aan namelijk circustheater. Hierin worden circusvaardigheden gecombineerd met theaterelementen.

Geschiedenis
Tot juli 2004 werden in het culturele centrum Opus 5 in Geldermalsen allerlei cursussen georganiseerd waaronder ook circustheatercursussen voor kinderen. Na het opheffen van Opus 5 hebben een aantal ouders de coördinatie van deze cursussen overgenomen. Zo ontstond Jeugdcircus Pippin.

Wat doen we?

Circus Pippin biedt elk jaar drie cursussen (basis, gevorderden, voorstellingsgroep). De basisgroep is voor beginners vanaf 6 à 7 jaar (basisschoolgroepen 4, 5 en 6). De middelste groep is voor gevorderden vanaf ca. 10 jaar (basisschoolgroepen 7 en 8) en de laatste groep voor gevorderden vanaf ca 12 jaar (voortgezet onderwijs). Enthousiaste beginners vanaf ca.12 jaar kunnen in deze laatste groep meedoen. De cursussen duren 30 lessen. Aan het eind van elk cursusseizoen is er een eindvoorstelling (in mei of juni).

Voor de oudere kinderen bieden we nog activiteiten, zoals:

– een circuskamp, bijvoorbeeld gericht op jongleren of acrobatiek;

– optredens waarvoor we gevraagd worden (bijvoorbeeld de Sinterklaas intocht, een bijdrage aan festiviteiten op de markt in Geldermalsen of een kunstmanifestatie);

– workshops voor specifieke circustechnieken.

Docenten

De circusdocente is Jopie Leenhouts, bekend van het voormalig Circus Jopie uit Utrecht.

website

facebook